Чт, 2024-04-18, 2:27 AMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика

Бъбреците "небе номер 1" - Форум билкови добавки
[ Updated threads · Ново съобщение · Members · Форум билкови продукти правила · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум билкови добавки » Традиционна китайска медицина » Традиционната китайска медицина » Бъбреците "небе номер 1" (Бъбреците "небе номер 1")
Бъбреците "небе номер 1"
kisokДата: Пн, 2018-02-19, 1:28 PM | Сообщение # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Съобщение: 27
Репутация: 10
Статус: Офлайн
Бъбреците са "небе номер 1" според традиционата китайска медицина.

Вътрешният ход на меридиана свързва бъбреците с пикочния мехур. Бъбреците хранят и натрупват субстанцията Цзин. Според Традиционната китайска медицина, субстанцията Цзин е първородната материя, от която се построява целия организъм. В западната медицина понятието «субстанция Цзин» съответства на генома на човека, хромозомния набор – това е хормоналния и имунен фон на човека, предаден му от родителите. По време на бременност субстанцията Цзин се изразходва за растежа и развитието на плода. От нормалната работа на бъбреците зависи състоянието на костите, коста. Ако бъбреците са здрави, костите също са здрави. Различните заболявания на костите, подагра, дистрофичните изменения на костната тъкан са обусловени, артроза зависят преди всичко от активността на бъбреците.
При уринарни инфекции, цистит и бъбречно-камена болест използвайте Шеншитонг
За профилактика на бъбреци, малкия таз  и уринарния тракт - Лю вей
 
kisokДата: Ср, 2018-04-18, 8:49 PM | Сообщение # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Съобщение: 27
Репутация: 10
Статус: Офлайн
От гледна точка на китайската медицина "полова система"  има пряка връзка с бъбреците. Смята се, че за работата на ендокринните жлези - надбъбречните жлези, хипофизата и т.н. - отговарят бъбреците.
От добрата работа на бъбреците зависи и хормоналния фон. Поради тази причина ако човек има слабост в бъбреците ще страда и функцията на възпроизводството. В този случай, слабостта на бъбреците ще бъде показана от полюции, импотентност и безплодие. затова китайската традиционна медицина препоръчва веднъж годишна профилактика на бъбреци с Лю вей.
При по сериозни проблеми препоръчваме пилюли  бял феникс и лю вей.
За поръчки:
http://bilkite.ucoz.com/index/lju_vej/0-20
 
kisokДата: Сб, 2018-10-13, 11:23 AM | Сообщение # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Съобщение: 27
Репутация: 10
Статус: Офлайн
Приятели, както казахме и преди бъбреците са "небе номер 1"   С годините бъбреците започват да стават все повече енергийно по-слаби. Поради това  при възрастните хора често се случва /произволно или непроизволно изпускане на газове, чести позиви за уриниране, капково уриниране и др. проблеми. Това състояние в ТКМ е известно като отслабена енергия ЦИ на бъбреците. От позицията на традиционната китайска медицина половата система има тясна връзка с бъбреците. Ендокринните жлези – надбъбречната жлеза, хипофизата и др. – това е сфера на отговорност на бъбреците. Значи бъбреците отговарят не само за системата на продължаване на човешкия род, но и за механизма на съпровождане на този процес. Ако бъбрецете са отслабени човек с годините ще започне да страда от остеопороза, болки в кръста и костите.
Често при енергийна слабост на бъбреците ще страда и функцията за възпроизводство. Тук за слабоста на бъбреците говорят полюциите, импотенцията, безплодието.  Затова за подържане функцията на бъбреците приемайте профилактично билковия продукт Лю вей поне веднъж  на 6-8 месеца в продължение на 1 месец.
Бъбреците имат нагревателна функция. Тази функция на бъбреците се нарича „огън на живота” – МИН МЕН. В древните китайски трактати често пише, че животът си отива, когато угасва огънят МИН МЕН. Това огънче живее малко надясно в кръста и топли целия ни организъм, всички органи и тъкани в течение на целия живот. Без тази топлина не е възможен нито един от обменните процеси. За бъбреците топлината никога не е излишна. От състоянието на ИН и ЯН на бъбреците зависи състояние на ИН и ЯН на другите органи. в случай, че ЯН на бъбреците не е достатъчна, веднага се понижава ЯН на далака и тогава угасва „огънят под котела”.  Според традиционната китайска медицина това е верижна реакция. Тогава трябва освен билков продукт "Лю вей" да се приемат и "капсули Ци".
Костната и хрущялна тъкани на нашия организъм също се контролират от бъбреците. Те извършват тази функция благодарение на посредника - костния мозък. Китайските лекари смятат, че бъбреците раждат костния мозък, както и гръбначния и главния. Обемът на субстанцията на главния мозък непрекъснато се попълва за сметката на субстанцията цзин. Така една субстанция попълва друга – в случая сивото вещество на главния мозък, т.е. интелекта. Така се разкрива тясната взаимовръзка между бъбреците и духовната активност на човека.
Ослабените #бъбреци - влошават паметта, и с напредналата възраст се развива процес на склероза и дегенерация.
Според ТКМ:„ Ако бъбреците са слаби, мозъкът изсъхва”. Затова на стари години хората забравят, често усещат звън в ушите, този процес може да доведе до старческо слабоумие и болестта на Алцхаймер за да се предпазим от това след 40 -45 годишна възраст профилактично веднъж на 6 месеца трябва да се приема билковият продукт Лю вей.
Дългото незарастване на фонтанелата у децата, излишната гъвкавост и мекота на костите, остеохондрозата, остеопорозата – всичко това е показател за енергийно отслабени бъбреци.
Следващата функция на бъбреците е контролът на костната тъкан. Бъбреците натрупват субстанцията ЦЗИН, която изработва мозъчното вещество, подхранващо костите. За да работи тази верига за трансформация на едно вещество в друго, е необходимо достатъчно количество квинтесенция ЦЗИН на бъбреците. Само в този случай костите ще бъдат здрави. Ако ЦЗИН –ЦИ на бъбреците се изтощава, костите нямат храна. В този случай се появява усещане за слабост в кръста и в колената, мускулите на ръцете и краката бързо се изморяват. Не трябва да се забравя и косата на човека – тя е огледалото на бъбреците. Косопадът, чупливостта на косата - това също са симптоми на отслабени бъбреци. Когато имате много чуплива коса, може да се появят и ранни болки в кръста и ставите, затова е добре да приемате "Лю вей", който възстановява бъбреците и перлен прашец Хуанхе. Но понякога причината за косопада е празната кръв. Трябва да я обогатите. Най-добро средство за това е „ елексир Лаоли”.
По ТКМ на всеки орган съответства определено чувство. С бъбреците се свързва страхът, стресът. Силният страх може да стане причина за нарушаване на работата на бъбреците. По-силен страх – повече отслабват бъбреците. И обратно: отслабените бъбреци карат човека да бъде страхлив.
 
Форум билкови добавки » Традиционна китайска медицина » Традиционната китайска медицина » Бъбреците "небе номер 1" (Бъбреците "небе номер 1")
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024 | Hosted by uCoz