Вторник, 2018-03-20, 6:42 AMГлавно | Регистрация | Вход

Търсене

Анкета

Търсете билкови продукти за
Всичко отвори: 5

Чат

Форма за вход

Shopping Cart

Вашата количка е празна

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
BGtop
Публикаци хранителни добавки
Главно » Статии традиционна китайска медицина

Total entries in catalog: 30
Показани статии: 1-10
Страници: 1 2 3 »

Пролетта, според китайската традиционна медицина, е свързана с растежа, с първоелемента дърво, със зеления цвят и с черния дроб. През този период се наблюдава едно раздвижване, в което се съчетават растеж, пъпки на растения, нови листа и клони и затопляне на времето. Така постепенно преминаваме от студената зимна Ин към горещата лятна Ян. 

Пролетта е периодът на поява и подреждане. През пролетта се заражда Земята и Небето, разцъфва всичко. Това е времето през което късно се ляга и рано се става, движението трябва да е плавно. През това време се дава живот, и не трябва да се убива; да се дарява, а не да се взема; да се хвали, а не да се наказва. Ако се действа по друг начин Черния дроб може да се увреди. Гневът, яростта, раздразнението, неотстъпчивостта нанася вреда на дейността на черния дроб.

В организма на човек през пролетта настъпва пробуждане, което пречи на застоя на енергията след Зимата. Затова първо традиционната китайска медицина препоръчва да пречистваме черния дроб и жлъчката с различни хранителни добавки например Прогелвит или карвипар.

Черният дроб играе много важна роля през този период на събуждане. Според китайската традиционна медицина, черният дроб отговаря за насочването и организирането на енергийния поток в тялото. Ако черният дроб е по някакъв начин неспокоен – поради гняв, депресия или други прекалени емоционални състояния, той не може да организира правилно енергията и тя започва да се задържа.

Задържането на енергията ци в черния дроб и дисхармонията може да доведат до вдигане на огъня и да принудят черния дроб да пренасочи потока на енергия в погрешната посока. Според традиционната китайска медицина неправилният енергиен поток води до вътрешни проблеми и заболявания.  Например това са прекален гняв или крайни емоционални прояви, които карат енергията на тялото да се насочи към главата и в съчетание с повишения огън да доведе до главоболие, хронични мигрени, високо кръвно налягане и даже до инфаркт. Черният дроб може да изпрати много енергия и към далака и стомаха и това до доведе до различни проблеми в храносмилането, включително запек, или пък редуващи се запек и разстройство, болки и неприятно усещане в коремната област. 

Черният дроб е мястото, в което се филтрира кръвта. Той отговаря за пречистването, подхранването, засилването и запазването на кръв. Чрез насочването на потока на ци, той насочва и кръвта из тялото. "Ци движи кръвта и кръвта пренася ци." Когато кръвта в черния дроб не е подхранена, това влошава способността на черния дроб да разнася кръвта и да подхранва другите органи. Недостатъчната кръв от черния дроб може до доведе до изсушаване, крехост и негъвкави сухожилия, стави и синуси, както и до други симптоми като умора, сухи очи/неясно зрение и проблеми с паметта.

При отслабена жлъчка и черен дроб можем да ползваме Ху ган или Сяо Яо.

Според китайската традиционна медицина черният дроб оказва пряко въздействие върху работта на сърцето. 

За повече информация:
​​​​​​​ телефон 0886 031394
E-mail: Bilkite1@gmail.com
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 16 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-03-04 | Коментари (0)

Интересно
Според китайската традиционна медицина бъбреците (водата) подхранват черния дроб (дървото);
Черният дроб (дървото) снабдява сърцето (огъня);
Сърцето (огънят) затопля далака (земята);
Далакът (земята) допълва белите дробове (метала);
А белите дробове (металът) укрепват бъбреците (водата).
От друга страна, според китайската #традиционна медицина здравият черен дроб (дървото) регулира далака (земята); здравият далак абсорбира излишната вода в бъбреците; здравите бъбреци не позволяват на огъня в сърцето да изгори белите дробове (метала) и т. н.
http://bilkite.ucoz.com/
 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 21 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-02-19 | Коментари (0)

Страдате от хронични фарингити и тонзилити?
Според китайската традиционна медицина това означава, че страдате от потогенен студ. Точно проникването на студ в организма е причината за развитието на простудни заболявания, поради тази причина е важно той да се изведе. 3-4 резенчета пресен джинджифил се заливат с кипяща вода и се варят на слаб огън 10 минути. При хроничен фарингит  или при хроничен тонзилит първо трябва да приемате билковия продукт Велико Възтановяване или Лаоли за да подобрите кръвообръщението и имунитета си 10-12 дни. Едновременно с това пийте чай от джинджифил, употребявайте колкото се може повече бадеми, глог, сух лук, яйца, сладък корен, зелен чай. Не се препоръчва приемане на риба и рибни продукти. Втори етап 10-12 дни трябва да приемате Еликсир Шуан хуа бао. Задължително горещи вани с билки за краката за 10-15 минутни всяка вечер ще помогнат да се изведат токсините от организма и патогенния студ. . http://bilkite.ucoz.com/index/shuan_khua_bao/0-32
http://bilkite.ucoz.com/index/veliko_vzstanovjavane/0-52

 

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 35 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-01-20 | Коментари (0)

Характеристики на храненето през зимния сезон в според традиционната китайска медицина.

През този сезон е полезно да се използват такива млечни продукти като: масло, мляко, бели сирена. За да съхраните Ян се препоръчват супи с месо и риба.
За да натрупате Ин енергия
1. трябва да спите повече
2. Рано да си лягате  и късно да ставате.


Зимният сезон е свързан със соления вкус и бъбреците. Този вкус през зимата е изобилен, така че можете да не консумирате сол. Но тъй като соленият вкус - е вкусът на Бъбреците, също е невъзможно без сол. Солта трябва да присъства и всичко, което съдържа сол, ще даде енергия на бъбреците. Мариновани краставици, всички туршии са полезни през този сезон. Каналът (меридианът) на Бъбреците преминават по долните крайници и Бъбреците се отварят в ушите. Зимата е сезон на бъбреците и за да се предпазват, се препоръчва долната част на тялото да е на топло, особенно в долната част на гърба, коленете и петите .Основните вкусове на зимния сезон, които са полезни и подхранват Ин, са сладък вкус, киселия и умеренно соления. Препоръчва се черен чай, може да консумирате мед, бобови култури. Не се препоръчват свежи салати т.к. внасят студ и замразени храни.
За профилактика на бъбреците приемайте през зимния сезон Лю вей.
При инфекции, цистит, бъбречно-камена болест, уретрит, пиелонефрит- Шеншитонг

За повече информация за хранителните добавки тел : 0886 031394 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 29 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-01-19 | Коментари (0)

 Как се правят лечебни билкови продукти и хранителни добавки според традиционата китайска медицина
В традиционата китайската медицина се използват над 15 000 съставки за производство на билкови продукти и хранителни добавки. Всички те се изготвят по хилядолетни рецепти, които през вековете са се усъвършенствали. Билковите продукти се правят по канонически рецепта, която се състои като минимум от четири билкови растения. Всяка рецепта има точна и ясна структура, като всеки един компонент изпълнява предвидената за него функция. Сред лечебните растения има строга йерархия. Всяка билка изпълнява строго определена функция в билковия продукт на „Управител - император“ „чиновник“ „помощник“ и „посланик“.
Главна роля има билката Управител – император, тя оказва основното терапевтично въздействие върху заболяването или сндрома. Съдържанието на този билка във всяка рецепта е най-голямо. На второ място по значимост е билката "Чиновник", която усилва лечебното действието на основната билка ("Управител") и въздейства на съпътстващо на това заболяване проявление. Билката – "Помощник" може да усили или да смекчи въздействието на билките управител и сановници.  И накрая компонентите от последната група билки "Посланиците“ помагат и „уговаря“ другите компоненти от рецептата да се доставят до болното място и да осигурят добрата работа на всички лечебни билки. Това прави тези рецепти и билкови продукти много ефективни. Повече за предлаганите от нас хранителни добавки и билкови продукти на:
http://bilkite.ucoz.com/
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 40 | Author: хранителни добавки | Добавил: kisok | Дата: 2018-01-17 | Коментари (0)

Простуда и простудни заболявания 

Добре е да знаете, че ако имате повишена температура, горещ чай и мед не се препоръчват. Според традиционната китайска медицина медът и горещия чай може да засили още вътрешния жар. В този случай най-добър е сокът от изцеден лимонът, който е студен продукт и ще Ви помогне да се справите с високата температура. При възпалителни процеси и температура, ангина, #вирусни заболявания, #грип – можем да Ви предложим най-ефикасните продукти от ТКМ – природни антибиотици„ Шуан хуа бао” и „ Чин же ду”, за лечение на #възпалителни заболявания, които не предизвикват астеничен синдром след острата фаза на болестта. В началния период на заболяването и при #простудни заболявания, #ларингит и фарингит може да се използва „Вайда” За #кашлицата ви препоръчваме еликсир от „Ке Лин”.
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 40 | Author: hranitelni dobawki | Добавил: Иванова | Дата: 2017-10-25 | Коментари (0)

Програма на китайската традиционна медицина за профилактика на хипертония (високо кръвно).
Тази програма не просто помага да се свали високото кръвно, но отстранява причините водещи до това заболяване. Програмата помага да се намали стреса и психическото напрежение, които са основните фактори предизвикващи хипертония. Помага да се отстрани главоболието, замайването предпава от #инфаркт. Причина за развитието на #хипертония (високо кръвно) е #атеросклерозата свиването на кръвоносните съдове. Традиционната китайска медицина преоръчва горещи билкови вани за краката за да се изведат токсините и патогенния студ. По време на лечението трябва да се следи за хранителния режим, да не се приемат студени по своя характер храни и да не се ползва климатик в топло и горещо вереме. Препоръчва се прием на следните храни: глог, спирулина, хрян, черни дървесни гъби, цвят от хризантема, семена на коикс. Тези продукти нормализират кръвното и контролират равнището му. Препоръчва се всекидневен точков масаж в по време на активността на меридиана на сърцето между 11- 13 ч. масаж на точка "сан ин цзяо" на двата крака в продължение на 20 минути. това помага да се нормализира #кръвното#Ароматерапия също спомага за сваляне на хипертония и предпазва от повшаване. Не трябва да се употребява алкохол, сол и цигари и да се контролира теглото.
Препоръчваме за първи етап следните билкови продукти: Драконова жлъчка - 10 дни сутрин и вечер по 1/2 и Цзин ю  2 пъти на ден по 1 и аромапръчици за високо кръвно. 20 дни 
Втори етап: Цзян я ван и Сяо яо и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите. 20 -25 дни
Трети етап: Лаоли 10 дни и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 44 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-30 | Коментари (0)

Програма на китайската традиционна медицина за профилактика на хипертония (високо кръвно).
Тази програма не просто помага да се свали високото кръвно, но отстранява причините водещи до това заболяване. Програмата помага да се намали стреса и психическото напрежение, които са основните фактори предизвикващи хипертония. Помага да се отстрани главоболието, замайването предпава от #инфаркт. Причина за развитието на #хипертония (високо кръвно) е #атеросклерозата свиването на кръвоносните съдове. Традиционната китайска медицина преоръчва горещи билкови вани за краката за да се изведат токсините и патогенния студ. По време на лечението трябва да се следи за хранителния режим, да не се приемат студени по своя характер храни и да не се ползва климатик в топло и горещо вереме. Препоръчва се прием на следните храни: глог, спирулина, хрян, черни дървесни гъби, цвят от хризантема, семена на коикс. Тези продукти нормализират кръвното и контролират равнището му. Препоръчва се всекидневен точков масаж в по време на активността на меридиана на сърцето между 11- 13 ч. масаж на точка "сан ин цзяо" на двата крака в продължение на 20 минути. това помага да се нормализира #кръвното#Ароматерапия също спомага за сваляне на хипертония и предпазва от повшаване. Не трябва да се употребява алкохол, сол и цигари и да се контролира теглото.
Препоръчваме за първи етап следните билкови продукти: Драконова жлъчка - 10 дни и Цзин ю и аромапръчици за високо кръвно. 20 дни Втори етап: Цзян я ван и Сяо яо и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите. 20 -25 дни
Трети етап: Лао ли 10 дни и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 31 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-30 | Коментари (0)

Програма на китайската традиционна медицина при Остеопороза
Остеопорозата е заболяване, при което костите на човека изтъняват, костната плътност намалява стават чупливи. също така се нарушава микроструктурата им, в резултат на което те стават крехки и се повишава рискът от фрактури. Китайската традиционна медицина с профилактична цел препоръчва следния комплекс натурални билкови добавки:
Основен етап 30 дни 
Перлен прашец Хуанхе възстановява дефицита на калций, укрепва костната тъкан, оказва подмладяващ ефект върху клетките и тъканите. Приемат се по 1 амфора 2 пъти на ден в продължение на 30 дни.
Лю вей има общо укрепващо действие, антиоксидантен ефект, нормализира обмяната на веществата, понижава равнището холестерола в кръвта приемат се по 1/2 капчка 2 пъти на ден в продължение на 25-30 дни.
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 42 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-20 | Коментари (0)

Програма на китайска традиционна медицина при завишен холестерол и атеросклероза
Високо равнище на #холестерол означава, че в кръвта има прекалено високо съдържание на липиди - мазнини. С понижаването на температурата на тялото, с настъпването на есенно зимния сезон, при преохлаждане, или ако човек е изял много студени по своята природа храни, мазнините затвърдяват и се прикрепят и отлага по стените на #кръвоносната система. Това завишение на холестерола се представлява атеросклероза – отлагането на плака, която стеснява или напълно блокира кръвните пътища. Това често води до влошаване на кръвообръщението, влошава еластичноста на кръвоносните съдове, може да предизвика инсулт или сърдечни проблеми.
На хора страдащи от #атеросклероза се препоръчва да не вклюват в менюто си яйца, свинско месо, масло. също така не трябва да употребяват студени по своята природа храни. Препоръчва се всеки ден да си правят горещи вани на краката с билкови смеси. Също така китайската традиционна медицина при високо равнище на холестерол препоръчва да се приема глог, моркови, семена на коикс, спирулина, черна дървесна гъба, кълнове на ечемик. Всички тези продукти помагат да се нормализира мастната обмяна в организма.
Първи етап: Капсули Цзин-Ю  два пъти на ден по една капсула и Лю вей два пъти на ден по 1/2 капачка два пъти на ден в продължение на 25 дни
Втори етап 
Еликсир Лаоли -12 дни по 1 флаконче на ден.
Допълнително може да се приема Витаваз 20-25 дни
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 48 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-19 | Коментари (0)

1-10 11-20 21-30
Copyright MyCorp © 2018 | Free web hostinguCoz