Вт, 2018-12-11, 5:45 PMГлавно | Регистрация | Вход

Търсене

Чат

Форма за вход

Shopping Cart

Вашата количка е празна

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
BGtop
Публикаци хранителни добавки
Главно » Статии традиционна китайска медицина

Total entries in catalog: 58
Показани статии: 31-40
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »

Характеристики на храненето през зимния сезон в според традиционната китайска медицина.

През този сезон е полезно да се използват такива млечни продукти като: масло, мляко, бели сирена. За да съхраните Ян се препоръчват супи с месо и риба.
За да натрупате Ин енергия
1. трябва да спите повече
2. Рано да си лягате  и късно да ставате.


Зимният сезон е свързан със соления вкус и бъбреците. Този вкус през зимата е изобилен, така че можете да не консумирате сол. Но тъй като соленият вкус - е вкусът на Бъбреците, също е невъзможно без сол. Солта трябва да присъства и всичко, което съдържа сол, ще даде енергия на бъбреците. Мариновани краставици, всички туршии са полезни през този сезон. Каналът (меридианът) на Бъбреците преминават по долните крайници и Бъбреците се отварят в ушите. Зимата е сезон на бъбреците и за да се предпазват, се препоръчва долната част на тялото да е на топло, особенно в долната част на гърба, коленете и петите .Основните вкусове на зимния сезон, които са полезни и подхранват Ин, са сладък вкус, киселия и умеренно соления. Препоръчва се черен чай, може да консумирате мед, бобови култури. Не се препоръчват свежи салати т.к. внасят студ и замразени храни.
За профилактика на бъбреците приемайте през зимния сезон Лю вей.
При инфекции, цистит, бъбречно-камена болест, уретрит, пиелонефрит- Шеншитонг

За повече информация за хранителните добавки тел : 0886 031394 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 65 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-01-19 | Коментари (0)

 Как се правят лечебни билкови продукти и хранителни добавки според традиционата китайска медицина
В традиционата китайската медицина се използват над 15 000 съставки за производство на билкови продукти и хранителни добавки. Всички те се изготвят по хилядолетни рецепти, които през вековете са се усъвършенствали. Билковите продукти се правят по канонически рецепта, която се състои като минимум от четири билкови растения. Всяка рецепта има точна и ясна структура, като всеки един компонент изпълнява предвидената за него функция. Сред лечебните растения има строга йерархия. Всяка билка изпълнява строго определена функция в билковия продукт на „Управител - император“ „чиновник“ „помощник“ и „посланик“.
Главна роля има билката Управител – император, тя оказва основното терапевтично въздействие върху заболяването или сндрома. Съдържанието на този билка във всяка рецепта е най-голямо. На второ място по значимост е билката "Чиновник", която усилва лечебното действието на основната билка ("Управител") и въздейства на съпътстващо на това заболяване проявление. Билката – "Помощник" може да усили или да смекчи въздействието на билките управител и сановници.  И накрая компонентите от последната група билки "Посланиците“ помагат и „уговаря“ другите компоненти от рецептата да се доставят до болното място и да осигурят добрата работа на всички лечебни билки. Това прави тези рецепти и билкови продукти много ефективни. Повече за предлаганите от нас хранителни добавки и билкови продукти на:
http://bilkite.ucoz.com/
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 203 | Author: хранителни добавки | Добавил: kisok | Дата: 2018-01-17 | Коментари (0)

Простуда и простудни заболявания 

Добре е да знаете, че ако имате повишена температура, горещ чай и мед не се препоръчват. Според традиционната китайска медицина медът и горещия чай може да засили още вътрешния жар. В този случай най-добър е сокът от изцеден лимонът, който е студен продукт и ще Ви помогне да се справите с високата температура. При възпалителни процеси и температура, ангина, #вирусни заболявания, #грип – можем да Ви предложим най-ефикасните продукти от ТКМ – природни антибиотици„ Шуан хуа бао” и „ Чин же ду”, за лечение на #възпалителни заболявания, които не предизвикват астеничен синдром след острата фаза на болестта. В началния период на заболяването и при #простудни заболявания, #ларингит и фарингит може да се използва „Вайда” За #кашлицата ви препоръчваме еликсир от „Ке Лин”.
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 85 | Author: hranitelni dobawki | Добавил: Иванова | Дата: 2017-10-25 | Коментари (0)

ХРАНИТЕ СПОРЕД „У СИН”

Към Огън спадат основно храните, които имат горчив вкус или червен цвят. Те оказват добро въздействие на сърцето и тънките черва: агнешко, козе месо, червени чушки, кафе, какао, някои спиртни напитки. Според традиционната китайска медицина елементът „Огън”e  горещ, искрящ, изкачващ се, сух, динамичен. Хората, спадащи към него са  много  динамични, ентусиазирани, искрящи.
*Към елемента  „Дърво” според специалистите по китайска традициона медицина се отнасят киселите храни или със зелен цвят. Те подпомагат по добро функциониране на черния дроб и жлъчния мехур. Към тях спадат следните хранителни продукти: патица, пиле,жито, чай/ от хибискус –( каркаде) /. Според тариционата китайска медицина елементът „Дърво”- означава  растящ, вървящ нагоре, разцъфтява, с добре задържащи се корени. Такива хора са борбени, самоуверени, могат да се  контролират, силни са.
към  елемена „Вода” се отнасят солените или черните на цвят храни. Те подпомагат  функцията на отделителната система и по конкретно бъбреци и пикочен мехур. Такива са: различните видове риба и морски продукти, бобовите растения. Елементът Вода -  мокра, студена, с характеристика на намаляване. Хората от тази група са огъващи се, лесно се нагаждат и променят/ течящи/.
Към елемента „Земя” спадат храните с жълт цвят и и имащи сладък вкус. Те подпомагат  функията на далака и стомаха. Към тези харани се отнасят: зърнени култури – царевицата, просото, плодовете и зеленчуците - например моркови. Елементът земя според китайския  мироглед - произвежда, тя се смята за плодородна. Хората спадащи към тази група са здрави,  издържливи, стабилни, надеждни, могат добре да се  обосноват.
*Към групата „Метал” се отнасят лютивите храни и тези с бял цвят. Те допринасят за укрепване на бял дроб и дебело черво. Това  са: пълнозърнест ориз, ряпа, греяно вино, кресон. Елемент Метал- означава твърд, симетричен, с добра  структурира. Човекът, спадащ към него, е реален, организиран, с добро здраве и издръжливост.

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 45 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-10-11 | Коментари (0)

Програма на китайската традиционна медицина за профилактика на хипертония (високо кръвно).
Тази програма не просто помага да се свали високото кръвно, но отстранява причините водещи до това заболяване. Програмата помага да се намали стреса и психическото напрежение, които са основните фактори предизвикващи хипертония. Помага да се отстрани главоболието, замайването предпава от #инфаркт. Причина за развитието на #хипертония (високо кръвно) е #атеросклерозата свиването на кръвоносните съдове. Традиционната китайска медицина преоръчва горещи билкови вани за краката за да се изведат токсините и патогенния студ. По време на лечението трябва да се следи за хранителния режим, да не се приемат студени по своя характер храни и да не се ползва климатик в топло и горещо вереме. Препоръчва се прием на следните храни: глог, спирулина, хрян, черни дървесни гъби, цвят от хризантема, семена на коикс. Тези продукти нормализират кръвното и контролират равнището му. Препоръчва се всекидневен точков масаж в по време на активността на меридиана на сърцето между 11- 13 ч. масаж на точка "сан ин цзяо" на двата крака в продължение на 20 минути. това помага да се нормализира кръвното#Ароматерапия също спомага за сваляне на хипертония и предпазва от повшаване. Не трябва да се употребява алкохол, сол и цигари и да се контролира теглото.
Препоръчваме за първи етап следните билкови продукти:
Първи етап:  Драконова жлъчка - 10 дни сутрин и вечер по 1/2 и Цзин ю  2 пъти на ден по 1 и аромапръчици за високо кръвно. 20 дни 
Втори етап: Цзян я ван и Сяо яо и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите. 20 -25 дни
Трети етап: Лаоли 10 дни и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите.
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 111 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-30 | Коментари (0)

Програма на китайската традиционна медицина за профилактика на хипертония (високо кръвно).
Тази програма не просто помага да се свали високото кръвно, но отстранява причините водещи до това заболяване. Програмата помага да се намали стреса и психическото напрежение, които са основните фактори предизвикващи хипертония. Помага да се отстрани главоболието, замайването предпава от #инфаркт. Причина за развитието на #хипертония (високо кръвно) е #атеросклерозата свиването на кръвоносните съдове. Традиционната китайска медицина преоръчва горещи билкови вани за краката за да се изведат токсините и патогенния студ. По време на лечението трябва да се следи за хранителния режим, да не се приемат студени по своя характер храни и да не се ползва климатик в топло и горещо вереме. Препоръчва се прием на следните храни: глог, спирулина, хрян, черни дървесни гъби, цвят от хризантема, семена на коикс. Тези продукти нормализират кръвното и контролират равнището му. Препоръчва се всекидневен точков масаж в по време на активността на меридиана на сърцето между 11- 13 ч. масаж на точка "сан ин цзяо" на двата крака в продължение на 20 минути. това помага да се нормализира #кръвното#Ароматерапия също спомага за сваляне на хипертония и предпазва от повшаване. Не трябва да се употребява алкохол, сол и цигари и да се контролира теглото.
Препоръчваме за първи етап следните билкови продукти: Драконова жлъчка - 10 дни и Цзин ю и аромапръчици за високо кръвно. 20 дни Втори етап: Цзян я ван и Сяо яо и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите. 20 -25 дни
Трети етап: Лао ли 10 дни и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 77 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-30 | Коментари (0)

Програма на китайската традиционна медицина при Остеопороза
Остеопорозата е заболяване, при което костите на човека изтъняват, костната плътност намалява стават чупливи. също така се нарушава микроструктурата им, в резултат на което те стават крехки и се повишава рискът от фрактури. Китайската традиционна медицина с профилактична цел препоръчва следния комплекс натурални билкови добавки:
Основен етап 30 дни 
Перлен прашец Хуанхе възстановява дефицита на калций, укрепва костната тъкан, оказва подмладяващ ефект върху клетките и тъканите. Приемат се по 1 амфора 2 пъти на ден в продължение на 30 дни.
Лю вей има общо укрепващо действие, антиоксидантен ефект, нормализира обмяната на веществата, понижава равнището холестерола в кръвта приемат се по 1/2 капчка 2 пъти на ден в продължение на 25-30 дни.
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 59 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-20 | Коментари (0)

Програма на китайска традиционна медицина при завишен холестерол и атеросклероза
Високо равнище на #холестерол означава, че в кръвта има прекалено високо съдържание на липиди - мазнини. С понижаването на температурата на тялото, с настъпването на есенно зимния сезон, при преохлаждане, или ако човек е изял много студени по своята природа храни, мазнините затвърдяват и се прикрепят и отлага по стените на #кръвоносната система. Това завишение на холестерола се представлява атеросклероза – отлагането на плака, която стеснява или напълно блокира кръвните пътища. Това често води до влошаване на кръвообръщението, влошава еластичноста на кръвоносните съдове, може да предизвика инсулт или сърдечни проблеми.
На хора страдащи от #атеросклероза се препоръчва да не вклюват в менюто си яйца, свинско месо, масло. също така не трябва да употребяват студени по своята природа храни. Препоръчва се всеки ден да си правят горещи вани на краката с билкови смеси. Също така китайската традиционна медицина при високо равнище на холестерол препоръчва да се приема глог, моркови, семена на коикс, спирулина, черна дървесна гъба, кълнове на ечемик. Всички тези продукти помагат да се нормализира мастната обмяна в организма.
Първи етап: Капсули Цзин-Ю  два пъти на ден по една капсула и Лю вей два пъти на ден по 1/2 капачка два пъти на ден в продължение на 25 дни
Втори етап 
Еликсир Лаоли -12 дни по 1 флаконче на ден.
Допълнително може да се приема Витаваз 20-25 дни
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 97 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-19 | Коментари (0)

Лошото мозъчно кръвообръщение забавят мисловната дейност  и мозъчната активност и водят до старческа склероза.
Традиционата китайска медицина препоръчва следната диетотерапия при влошаване на паметта: перлен прашец, орехи, сусам, фурми, бобови продукти, дървесни гъби, и други хранителни продукти, които способстват да се активизира мозъчната дейност.  15 минутен масаж на стъпалата вечер в точка юн цюан. Регулярния масаж и прием на тези храни нормализира мозъчната дейност. Също така можете да слушате музика на стихия Вода. За да се подържа добро настроение се препоръчва да практикувате Цигун.
Билковият комплекс на традиционната китайска медицина, който се преопръчва при старческа склероза и деменция е следният: 
Нао син пин - прием 1 месец по 1 флаконче на ден. Хранителната добавка подобрява мозъчното кръвобръщение, активизира мозъчната дейност, забавя процесите на стареене. 
Лаоли - 12 дни подобрява кръвообръщението. 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 107 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-04 | Коментари (0)

Програма на традиционата китайска медицина при подагра
ПОДАГРАТА - как да се справим? Ами както с всяко друго отклонение от здравето - помагаме на тялото да се изчисти, преподреди, да се нахрани на клетъчно ниво пълноценно и то си знае работата! С какво? - Традиционната китайска медицина при подагра препоръчва горещи билкови вани за краката. Те трябва да се правят всяка вечер в продължение на 30 минути. Благодарение на билковите вани се стимулира обмяната на веществата, кръвообръщението, подобрява се работата на бъбреците и извеждането на пикочната киселина заедно с потта. При подагра трябва да се ограничи приема на мазно месо и риба, боб и бобови култури, да се намали приема на бира. Препоръчва се прием на следните билки годжи бери, черни дървесни гъби, ямс и др.
При подагра препоръчваме следния билков комплекс:
Лю вей - приема се 25 - 30 дни 2-3 опаковки. Подпомага дейноста на бъбреците намалява задържането на пикочната киселина в организма.
Лаоли - 12 дни.
Програмата се повтаря след 3 месеца. 

За информация и поръчки: 0886 031394
 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 186 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2017-09-04 | Коментари (0)

Copyright MyCorp © 2018 | Site managed by uCoz