Пт, 2021-03-05, 8:18 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Бъбреците според традиционата китайска медицина

Бъбреците са орган на дълголетието. Затова в Китай жените след 38 г. и мъжете след 42 г. започват редовно да подхранват бъбреците приемат приемат билкови продукти - Лю вей. Лю вей. Именно грижата за бъбреците подмладява човека.В бъбреците се намира основната енергия и субстанция на организма.Това са енергията и субстанцията, които сме получили от родителите си. Бъбреците са отражение на жизнените сили, които сме получили от майката и бащата в момента на зачеването.

Според западната медицина основната функция на бъбреците е да филтрира кръвта и да образуват урина. Традиционната китайска медицина се концентрира основно върху две задачи на бъбреците.

Десният бъбрек има за задача да поддържа необходимата температура на организма, да запазва и топли стомаха и далака, и да въздейства на либидото ни. Той произвежда предпазваща енергия и раздвижва всички течности в организма. Десният бъбрек е непосредствено отговорен за жизнената сила на организма ни. Бъбреците са единственият орган, където излишъкът от Ин или Ян не предизвиква дисбаланс. В бъбреците може да се появи единствено недостиг на енергия, докато във всички останали органи може да има както недостиг, така и излишък. Цялата пикочно-полова система е зависима от силата на бъбреците. Затова през зимата можете да приемате профилактично билков продукт Лю вей.

Левият бъбрек е свързан със субстанцията на организма. Той е отговорен за образуването и качеството на костния мозък, костната маса, главния мозък, косата, зъбите, веждите. Затова, когато пациентът има смущения в костната маса, традиционната китайска медицина веднага започва да лекува бъбреците. Артрозата също е причинена от смущения дисбаланс в енергията на левия бъбрек. С укрепването на енергията на левия бъбрек ще се укрепи и костната система.

При отслабени бъбреци можете ба приемате следните билкови продукти "Цзян Ле Шу Тун"  и Пилюли "Лю вей" .
Замисляли ли сте се, че всъщност формата на ушите наподобяват формата на бъбреците?

Това не е случайно, защото и двата бъбрека въздействат върху ушите. Основната причина за загубата на слуха се крие в загубата на енергията, съдържаща се в бъбреците.

Смята се, че ин на бъбреците е отляво, а ян - отдясно. Когато говорим за "ин на бъбреците ", преди всичко имаме предвид самата същност на бъбреците, тяхната структура и работа "за себе си". Ако става дума за "ян на бъбреците", това означава, че се взема предвид работата за цялото тяло. Характерът на работа може да бъде класифициран като ин и ян.
Ин - функцията на бъбреците според традиционата китайска медицина е да овлажнява, подхранва и смазва органи и тъкани. В някои трактати се казва, че ин на бъбреците е основата на абсолютно всички телесни течности, тъй като всички течности принадлежат към философската категория ин. Ян- функцията на бъбреците е преди всичко генериране на топлина, затопляне на тялото. TКM казва, че бъбреците са "коренът на човешката топлина" и неговата основа. Тази функция още се нарича ян-ци - силата ян. Именно - силата, ако си спомните фразата "топъл като пещ". Притежавайки тази информация не е трудно да се постави диагноза на човек, който винаги е студен.
Също така и известният израз казва много: "Животът едва гори в него". Обръщайки специално внимание на отоплителната функцията на бъбреците, лекарите в традиционата китайска медицина я наричат "огъня на живота". И той загрява цялото тяло, органи и тъкани през целия живот. Без тази топлина в организма нито един от метаболитните процеси не е възможен, дори нашето съществуване е невъзможно.
Състоянието на ин и ян на другите органи зависи от състоянието на ин и ян на бъбреците. Ако ян на бъбреците е недостатъчен, ян на далака автоматично се намалява и тогава "огънят под котела изгасва“. Този пример ясно показва, че намаляването на отоплителната способност на бъбреците може да предизвика верижна реакция в тялото.
Костната и хрущялната тъкан на тялото също се контролират от бъбреците, а контролът върху костите на бъбреците се осъществява чрез посредник - костния мозък. Според теорията на китайската медицина, бъбреците буквално "раждат" костния мозък. Продължително не затваряне на фонтанела при малки деца, прекомерна мекота, гъвкавост на костите, остеохондроза, остеопороза - всичко това са показатели за бъбречна слабост. при болки в гърба можете да приемате следните билкови продукти Цзи тун сяо кэли  и Пилюли "Лю вей".
 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-10-19) | Author: билкови продукти E W
Views: 363 | Tags: бъбреци, билкови продукти, остеопороза, здраве, традиционна китайска медицина, Ци, отделителна, билков, болки в гърба | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz