Пт, 2021-03-05, 9:11 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Билкови продукти за възстановяване на здравето след прекарана коронавирусна инфекция.
Оксана Начатая, невролог, доктор по традиционна китайска медицина представя схеми на лечение и за възстановяване на здравето след прекарана коронавирусна инфекция с билкови продукти.
Тези схеми на лечение, са подходящи и за хора, които са имунодефицит след други вирусни инфекции. При лек до умерен респираторен синдром с главоболие, интоксикация, възпалено гърло, кашлица, възпаление на очите, носа и други симптоми като тези при коронавирус, най-подходящи са еликсирът Шуан хуа бао и хапчета Сребърно перо (според TКM, тези билкови комплекси премахват треската и отрова).
Както знаете, респираторният синдром често се появява както в острия период на заболяването, така и по нататък, като остатъчно явление, той може да безпокои болния продължително време, периодично възниквайки под въздействието на студа и вятъра, при преумора или други изтощителни въздействия. Представените билкови добавки се произвеждат въз основа на много известни рецепти в китайската медицина. Например хапчетата Сребърно перо съдържат рецептата Ин Чяо Сан описана в „Трактат за болести на топлината“ (Вэнь Бин тяо биан). Коронавирусът спада към „топлинните болести“ от гледна точка на китайската медицина. 
Втория билков продукт еликсир Шуан хуа бао, също съдържа съставки, които са изключително широко използвани за wen bin или  заболявания предизвикани от топлина. Той има тропизъм към белите дробове, което е важно при кашлица и топлина в белите дробове. Според официалните китайски данни, тези билкови препарати са били на първа линия  при лечението на пациенти с коронавирус както в острия период на заболяването, така и при усложнения. За това е писано много не само в китайски, но и в чужди медии. Тези два билкови продукта всъщност са много ефективни за облекчаване на симптомите на коронавируса. Те се използват широко за лечение на последиците от коронавируса при повторната поява на респираторен синдром. При висока температура предизвикана от вирусни и грипни инфекции, коронавирус, еликсирът Чин же ду е широко използван. 
Той се комбинира с парацетамол и често се използва при треска. Както знаете, температурата може да бъде много висока, придружена от жажда, обилен пот. Ако температурата се повиши умерено, но жаждата, изпотяването излизат на преден план и може да се появи кожен сърбеж със зачервяване, наподобяващо алергична реакция, тогава препаратът "Фан фен ван " ще бъде оптимален.
Ако вирусната инфекция се усложнява до отит на средното ухо с болки в ухото, тогава могат да се използва билков продукт Драконова жлъчка. 
Следващата група билкови средства може да се използва за лечение на студено настръхване, страх от студ и вятър, усещане за топлина и студ в различни части на тялото, изпотяване, вегетативни оплаквания, слабост и лошо храносмилане. Всички тези симптоми са свързани, от една страна, със синдрома на Шао Ян, а от друга страна, с наличието на скрита топлина в тялото (наличие на огнища на възпаление и вторична инфекция, дисбактериоза), което изчерпва ци и нарушава плавния поток на ци, т.е. пречи на жизнените процеси и изтощава организма.
За лечение на тези състояния се използва комбинация от три билкови продукта: Шуан хуа бао», Съ ни сан и Ван дан сан. Съставките, които те съдържат, са в основата на класическата рецепта Сяо чай ху тан, но тук тя се оказва по-обогатена, за да помогне на човек да се възстанови. Тоест такава комбинация билкови добавки не само засягат огнищата на скритото възпаление, но и нормализират вегетативната инервация на вътрешните органи, подпомагат храносмилането и изравняват емоционалния фон. 
За контакти
Тел : +359 886 031 394
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2020-11-07) | Author: билкови E W
Views: 60 | Tags: билки, белидробове, гърло, температура, билков продукт, бронхит, еликсир, билкови, ковид-19, здраве, вирусни, лаоли, Вайда, добавки, традиционна_китайска_медицина, коронавирус, билкoви_продукти, простуда, фарингит, Шуанхуабао, инфекции, настинка, чинжеду, ТМК | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz