Пт, 2021-03-05, 8:49 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Есен - активен орган бял дроб

Есен -бялдроб, препоръки билкиЕсен. Ветровито и влажно е навън. И душата тъгува. Между другото според каноните на източната медицина, по това време на годината тъгата е съвсем естествена. Също така есента - времето на прибиране на реколтата в буквален и в преносен смисъл ". Силите на организма, които са се зародили през пролетта и увеличили през лятото се събират през есента" Не случайно източните лекари дават специални препоръки за начина на живот и хранене през това време на годината, които не само може да "съберат" тези сили, но и да ги "укрепят".

Според традиционната китайска медицина, есента е времето през което са най-активни белите дробове и дебелото черво - органи, от които състоянието на кожата ни зависи най-много. Ето защо, грижата за кожата през есенния сезон има свои собствени характеристики. През есента е необходимо не толкова да се овлажнява кожата, колко да се поддържа, затопля и подхранва.

В китайската медицина се смята, че белите дробове се хранят от далака, а белият дроб храни бъбреците ни. Есента е времето за попълване на летните разходи, получени в резултат на натоварването на стомашно-чревния тракт, и затова е време да се укрепим далака с билков продукт капсули Ци.

Каква роля играят белите дробове в тялото? Може би здравият човек дори не мисли за това. Основното задължение на белите дробове е да осигурят дишането и всичко свързано с него. Дишането е естествен процес, към който човек не привлича вниманието си. Но това е така докато белите дробове са в ред. Без вода и храна можем да се справим няколко дни. А без въздух?

Според традиционната китайска медицина (ТКМ) белите дробове са повече от орган. Според ТКМ, белите дробове включват дихателните пътища, кожата, косъмчета по тялото, носа, плюс - всички присъщи белодробни функции. Във философски аспект на китайската медицина дробовете са "плътен" орган и принадлежат към категорията "ин".

Функции на белия дроб

Жизнената сила (или жизнената енергия на човек - ци) може да бъде попълнена по два начина - от храна и от въздух. Далакът и белите дробове са двата основни източника на постоянно възобновяема енергия, които се "включват" у човек непосредствено след раждането. Затова през есента подхранваме далака и белия дроб. Препоръчваме билков продукт капсули Ци за далак

Белите дробове контролират вдишването и издишването. За сметка на вдишването те контролират постъпването в организма на  "прозрачна, чиста ци", а при издишване - излиза "мътена ци": въглероден диоксид, ацетон, алкохол, токсини. В европейската медицина тази дейност на белите дробове ще се нарича просто "газов обмен". От гледна точка на TCM, белите дробове са органът, където има обмен между външната среда и вътрешната среда на тялото.

Следващата функция на белия дроб спускане. В ТКМ е известна закономерността: вътрешните органи, разположени на върха, винаги изпълняват задачата за понижаване, а долните да вдигат. Белите дробове са най-горният "плътен" орган. Белите дробове са във връзка с бъбреците и далака се включват директно в "къговрата на водата" в организма. След като получат вода от далака, дробовете я филтрират и част от водата се насочва към кожата, за да навлажни порите на кожата. "Мътна" влага те изхвърлят с издишване - изпаряват. Движението по меридиана на белия дроб минава отгоре надолу: пречистена вода, ци, хранителни вещества, белите дробове се изпращат до бъбреците.

Възможни нарушения на функцията понижаване

Може да има патология, в която всичко, което белите дробове са спускали, започва да се движи в обратната посока. Такова състояние в ТСМ се нарича "ненормално повишаване на белодробното ци". Кашлица, недостиг на въздух - са симптомите на това състояние. С това нарушение не само страда функцията на понижаване, но и всичко свързано с това: поддържане на равновесие на течността в тялото, включително метаболизма на вода и солта. Странно, когато функцията надолу на белите дробове е нарушена, не са виновни самите бели дробове. Изпращането на ци и водата по белите дробове се подпомага от бъбреците - поради хормоналното действие на надбъбречния кортизол. И ако бъбреците в даден човек са отслабени, имаме синдром: "бъбреците не вземат вода от белите дробове". Основното проявление на този синдром е задушаване: усещане за "препълнени" бели дробове, сякаш няма къде да си поеме дъх.  за този проблем ще помогне бързо разтворим екстракт Шеншитонг и билков продукт Лю вей.

Белите дробове "управляват сто съда." Белите дробове последователно се разширяват и свиват, буквално помагат на сърцето да изпълнява функцията на помпата, допълнително стимулирайки движението на кръвта през съдовете.  Контролира кръвоносните съдове, разбира се, сърцето. Но за да циркулира кръвта, е необходима движеща сила - Ци. По този начин качеството на кръвообращението зависи от активността на ци, която се контролира от нашите бели дробове. Когато циркулацията на ци е нормална, кръвта също циркулира нормално, но ако има застой на ци, последствието ще бъде застой на кръвта и влошено кръвообръщение. При влошено кръвообръщение препоръчаме билков продукт Витаваз.
 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-09-09) | Author: билкови E W
Views: 336 | Tags: Ци, традициона китайска мдицина, енергия, ин, здраве, кръвообръщение, бъбреци, есен, далак, бели дробове | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz