Пт, 2021-03-05, 9:43 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

как се правят лечебни билкови продукти и хранителни добавки според традиционата китайска медицина
Как се правят лечебни билкови продукти и хранителни добавки според традиционата китайска медицина 
В традиционата китайска медицина се използват над 15 000 съставки за производство на билкови продукти и хранителни добавки. Всички те се изготвят по хилядолетни рецепти, които през вековете са се усъвършенствали. Билковите продукти се правят по канонически рецепта, която се състои като минимум от четири билкови растения. Всяка рецепта има точна и ясна структура, като всеки един компонент изпълнява предвидената за него функция. Сред лечебните растения има строга йерархия. Всяка билка изпълнява строго определена функция в билковия продукт на „Управител - император“ „чиновник“ „помощник“ и „посланик“.
Главна роля има билката Управител – император, тя оказва основното терапевтично въздействие върху заболяването или сндрома. Съдържанието на този билка във всяка рецепта е най-голямо. На второ място по значимост е билката "Чиновник", която усилва лечебното действието на основната билка ("Управител") и въздейства на съпътстващо на това заболяване проявление. Билката – "Помощник" може да усили или да смекчи въздействието на билките управител и сановници.  И накрая компонентите от последната група билки "Посланиците“ помагат и „уговаря“ другите компоненти от рецептата да се доставят до болното място и да осигурят добрата работа на всички лечебни билки. Това прави тези рецепти и билкови продукти много ефект. Повече за предлаганите от нас хранителни добавки и билкови продукти на:
http://bilkite.ucoz.com/
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-01-17) | Author: хранителни добавки E W
Views: 512 | Tags: стрес, имунитет, главоболие, мигрена, подагра, стави, грип, треска | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz