Пт, 2021-03-05, 8:32 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Препoръки на традиционната китайска медицина за пролетния сезон
Преди енергията на студа (зимата) да се трансформира в енергия на вятъра (пролетта), тя преминава през земята (междусезонието). Пролетта е време, когато Природата и човекът се събуждат от зимния зимен сън. Пролетта е периода, в който духат източни ветрове. Традиционната китайска медицина и философия казва следното Изтокът ражда вятъра, вятърът ражда дървото, дървото поражда кисел вкус, а киселият вкус поражда черния дроб. Черният дроб произвежда сухожилия, сухожилията раждат сърцето, а черният дроб управлява очите. От емоциите, това е раздразнението. Раздразнението разрушава черния дроб. За профилактика ползвайте билков продукт Сяо яо.
Иска ни се да свалим тежките зимни дрехи и да станем  по-леки отвътре. В диетата ни през пролетта значително намалява приеманото количеството месо (мазнини), масло. Пилешкото месо е подходящо за пролетния сезон. Много ни се иска през пролетта да хапваме зеленина, зеленчуци, нещо леко. В природата започва да нараства ян - денят се увеличава, расте броя на слънчевите дни и те стават по-топли. Всичко започва да оживява, да набира сила.
Детоксът е начин на прочистване на организма. Не става въпрос за диети. От гледна точка на традиционната китайска медицина (ТКМ) и диетологията, по това време на годината трябва да се консумират повече продукти, които дават сила и по-малко замърсяващи тялото ни. Това са зърнените култури - зърнени каши на вода, кълнове на семена, зеленчуци. Сред зеленчуците са за предпочитане - морковите, зелето, ряпата, репичките, дайконът. Те ще прочистят червата и ще премахнат дискинезията на жлъчните пътища. Ако нямате такава възможност можете да пречистите храносмилателната система с билков продукт Карвипар или Прогелвит. Най-активни през пролетта са черният дроб и жлъчния мехур. Те участват в храносмилането и метаболизма. Едни от основните органи на детоксикация.
Другите плодове и зеленчуци очакват своя сезон - лятото. В суров вид (особено сокове), сега - не се препоръчват (не са полезни).
Течности трябва да се пият толкова колкото Ви се иска !!! Не прекалявайте !!! Така казва вековният опит на китайската диетология, а не новите, които (казват пийте много вода) и не са потвърдени от времето и без дългосрочни резултати. Пийте само чиста вода. Тя ще изпълни клетките на нашите тъкани и органи. Различните напитки силно натоварват бъбреците, повишавайки тяхната функция за образуване на урина и отслабвайки силата им.  "Пия и пишкам". Намалете приема на сладкарски изделия, сладкиши, кафе, кисело мляко и прясно мляко. Тези продукти "изключват" далака от храносмилателната система, което води до необичайни изпражнения, мускулна слабост, умора и кървене. Най-добрите билкови продукти за здравето ще бъдат билков продукт Карвипар, Прогелвит, "Сяо яо", "Ху Ганг", слива "Вълшебна красота", "Син Ан бао".

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-02-23) | Author: билкови E W
Views: 272 | Tags: черен дроб, прогелвит, билкови продукти, вода, пролет, билки, традиционна китайска медицина, пречистване, детокс, здраве, жлъчка | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz