Пт, 2021-03-05, 8:16 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Причините за заболявания на уши, нос и гърло от гледна точка на китайската традициона медицина
Синузит, ангина, възпалено гърло, тонзилит, ларингит и отит на средното ухо, запушени уши, загуба на слух ... Някой хора почти никога не страдат от тях, а други нямат късмет, всеки студ и дори лек бриз предизвиква настинка. Всяко застудяване за тях е причина да не излизат навън. Защо? Какво знае за това ТКМ (традиционата китайска медицина)?  За да обясним причините за УНГ заболявания от позицията на КТМ, трябва да кажем по няколко думи за меридианите. Чрез дванадесетте меридиана или, както се наричат още акупунктурни канали, се осъществяват връзки между всички части на тялото. С други думи, под меридиан се разбира начинът за предаване на информация от клетка на клетка чрез съдове, нервни стволове и други връзки, които все още не са изследвани от науката.
Меридианът включва мускулите, кожата и подкожните структури, може да преминава през различни ендокринни жлези и други тъкани на организма - това е своеобразен невидим пътен надлез. И този надлез, образно казано, "се свързва" с всички клетки, тъкани, вътрешни жлези, органи, през които преминава, като по този начин свързва тези структури в едно.
От "проходимостта" и "напълнеността" на всеки меридиан зависи работата на обединените им структури. И за състоянието на онези части от тялото, през които преминава меридианът, носи отговорност съответстващия му орган. Така, според учението на традиционната китайска медицина:
  • Стомахът е отговорен за състоянието на гърлото;
  • Бъбреците и жлъчния мехур за състоянието на ушите;
  • Бъбреците отговарят за хранене задната стена на гърлото;
  • Белите дробове и частично стомаха отговарят за (назално) носовото дишане.
И ако възникне някакъв проблем в един от тези органи, той ще засегне цялата верига от структури на канала, които са зависими един от друг.
Но ако патогенен агент проникне в тялото ни (например отвън, студ), тогава, разбира се, той ще "атакува" най-слабите. Така че, при слаби бъбреци, ще се развие фарингит, ларингит,  а при отслабен жлъчен мехур - отит (възпаление на средното ухо), при отслабен стомах - ангина или синузит. Студът забавя движението в меридианите, а прекомерната топлина или горещина, напротив, ускорява.
Но опасността не идва само отвън. Например, прекалено изразените емоции, особено негативните, също предизвикват хаос в движението на жизнената сила по меридианите. Всичко трябва да бъде умерено, тогава организмът ни ще работи хармонично.
В същото време проблемът на някой орган може да бъде вроден. Например слаба бъбречна система може да се прояви чрез прогресивна загуба на слуха, атрофичен фарингит, както и с болки в гърба, нарушена потентност, проблеми в сферата на гинекологията, патология на костите, ранна сива коса.
При застой на жлъчката в жлъчния мехур, изобилието на сяра в ушите може да предизвика смущения, защото меридианът на жлъчния мехур преминава през средното ухо. Веднага след като докторът нормализира състоянието на жлъчния мехур и секрецията на жлъчката, пациентът незабавно "чудотворно" ще излекува постоянните отити.
Преяждането, изобилието от пикантни, пушени, тлъсти храни и алкохол не оказват добро влияние върху състоянието на стомаха. Много често, така нареченият топлинен синдром се развива в меридиана на стомаха. И на този фон, дори и леко преохлаждане ще доведе до банална инфекция  в гърлото или синусите на носа.
В напреднали случаи синузитът и тонзилитът могат да бъдат придружени от възпаление и кървене на венците, изгарящи стомашни болки, киселини в стомаха, газове, необоснован глад и др. При синузит и тонзилит може да приемате следните билкови продукти Бързоразтворим екстракт "Вайда" и Бързорастворим екстракт Чуансюн кэлиЕликсир "Шуан Хуа Бао" билков комплекс .
И всичко това може да бъде излекувано ако премахнете причините на болестите, а не последиците им - с помощта на китайската традиционна медицина.
При слаби бъбреци нашия съвет е: приемайте профилактично веднъж годишно билков продукт Лю вей. При слаба жлъчка препоръчваме капсули "драконова жлъчка". При отслабен стомах ще Ви помогне билков продукт капсули "Ци".

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-10-13) | Author: билки E
Views: 218 | Tags: Уши, отит, Трдиционна китайска медицина, гърло, здраве, ткм, фарингит, жлъчка, бъбреци, тонзилит, билков продукт | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz