Пт, 2021-03-05, 9:45 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Пролет - сезон на черния дроб и на хронични чернодробни проблеми
 
Пролет - сезон на черния дроб и на хронични чернодробни проблеми 
Черният дроб през пролетта е най-чувствителен към промените във външната среда, той е изложен на заболявания. Лечение през пролетта позволява да се осигури максимален ефект върху черния дроб, на едина или друга от неговите функции. Лечебното въздействие върху черния дроб по време на този период от годината ще има максималната терапевтична ефективност и максимални резултати.

За тази цел в китайската традиционна медицина има специални билкови лекарства, които се препоръчват както за превантивни, така и за терапевтични цели през пролетта. Разбира се, това не означава, че лекарствата по друго време на годината няма да имат ефект. Това е заблуда. Билковите комплекси по всяко време на деня и годината имат своя ефект. Просто през това време се постига максималната ефективност . Също така трябва да се отбележи, че през пролетта хроничните заболявания на черния дроб се изострят, тъй като черният дроб е най-активен през пролетта. 
Често пациентът го приписва на липсата на витамини, но на преглед често се установят нередности в биохимични анализи, например, увеличаване на размера на черния дроб, неговата структура.
За лечение на чернодробни заболявания, такива като жлъчни проблеми на фона на нервен стрес или нарушаване на диета, вирусен хепатит, токсичен хепатит, особено след злоупотреба с алкохол, цироза, когато има промяна в биохимичните показатели, се препоръчва билковия продукт Ху Ган. Този билков продукт е най-подходящият за всички хронични чернодробни заболявания. Ху ган според традиционата китайска медицина може да бъде отнесен към групата на препаратите хепатопротектори от гледна точка на западната медицина. Неговото име говори само за себе си. От китайски Ху ган се превежда като "Лекарството, което предпазва черния дроб".
Билките, които се съдържат в Ху ган повишават устойчивостта на черния дроб към токсични въздействия, способстват за възстановяване на чернодробната функция, нормализират и засилват активността на чернодробните ензими, предпазват чернодробните клетки от разрушително въздействие на различни фактори (алкохол, медикаменти и др.).

Ако разгледаме действието му, то билковия продукт  подобрява оттока на жлъчката, намалява възпалението в жлъчните пътища, намалява разпадането на хепатоцити, нормализира размера на черния дроб при увеличаване на фона на удължена холестаза. Също така, билковата добавка Ху ган допринася за детоксикационната функция, извършвана от черния дроб в тялото и помага за това. Благодарение на действието на този хранителна добавка функцията на производство на жлъчен сок се подобрява и следователно има положителен ефект върху целия процес на храносмилане. Билковите съставки в Ху ган подобряват микроциркулацията в черния дроб, имат благоприятен ефект върху емоционалния фон , тъй като хармонията в емоционална сфера е неразривно свързана с този орган.
За повишаване на билирубина, чернодробните ензими, въстановяване нарушената храносмилателна функция, нарушаване на съня и на емоционалния фон, характерен за различни заболявания на черния дроб, е добре да се съчетава приема на Ху Ган със следните билкови лекарства като Сяо яо и Син ан бао. Този комплекс незабавно въздейства на процесите на храносмилане, микроциркулация, жлъчна секреция, помага за предпазване на чернодробните клетки от увреждане. В тежка форма на слабост и умора на фона на хронично чернодробно заболяване, е препоръчително да се предприема комплекс от  следните билки  Ху ган, Син ан бао и Лао ли.
За поръчки и информация:
тел +359 886 031 394
Bilkite1@gmail.com

 
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kiso4ki (2018-05-20) | Author: лечебни билки E
Views: 267 | Tags: чернодробните клетки, холестаза, чернодробно, жлъчен, чернодробните ензими, хепатоцити, билирубина, жлъчните пътища, хепатопротектор, цироза | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz