Пт, 2021-03-05, 9:18 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Синдром на хроничната умора

Синдром на хроничната умора

Приятели, можете да се уморите не само от тежка физическа работа, но и от умствена работа, както и от прекомерни емоции и конфликти. Има няколко възможни варианта за развитие на болестта. Това се потвърждава от китайските лекари.

Първи вариант. Според теорията на китайската медицина, тежкият физически труд води до намаляване на "Ци" (Чи) - жизнената сила на организма. С други думи, изпълнението на тежка физическа работа изисква потреблението на енергия, при което организма изчерпва запаса от хранителни вещества, в резултат на отслабването на функциите на вътрешните органи.

Рецепта: В този случай пълноценна почивка, качествената храна и съня могат напълно да възстановят организма. Като допълнение може да се приема билков продукт Сяо пи.

Вариант две. Друго нещо е умствена работа и "изтощителните" емоции. По време на умствено натоварване, психически стрес, се изразходва не само "Ци" или Чи, но и кръвта. Това означава, че процесът на кръвообращение страда, влошава се насищането на кръвта с необходимите хранителни вещества минерали соли. Също така се нарушава разпределението на хранителните вещества в органите и системите. Отговорност за влошаването на работата на организма  носи вегетативната нервна система, регулиращата функция на която се нарушава под влияние на емоции и психически стрес.

Рецепта: Това претоварване вече е трудно да се компенсира пълноценен сън или почивка. В китайската традиционна медицина отдавна има средства, които възстановяват работа на отслабените от интелектуален труд органи - далак, черен дроб, бъбреци, изпълват кръвта с хранителни вещества, които са били похарчени за усилена умствена дейност, както и в резултат на това тялото се възстановява, без никакви сериозни усложнения. традиционната китайска медицина препоръчва ароматерапия и прием на билков продукт Сяо Яо.

Трети вариант. Най-тежките за организма изменения произтичат под въздействие на  прекомерни, многократно повтарящи се емоции. Това не само води до обща умора. Изхождайки от теорията на ТКМ, всяка емоция също изчерпва нейния "собствен", именно на нея съответстващ орган. Днес тежка физическа работа и дългосрочно психическо натоварване, както и нашата бурна реакция на конфликтни ситуации довежда до нарушение на определени функции в организма или до липса на необходимите хранителни вещества. Има дефицит, който в китайската медицина се нарича "синдром на празнотата". Отначало човек изпитва умора и неразположение, болки в гърба и болки в главата; зрението се влошава, състоянието на косата и ноктите се влошава, апетитът и настроението се влошават. Продължително съществуващ дефицита в тялото води до нарушаване на работата на вътрешните органи, възникват сериозни заболявания,  първо функционални, след това и органични.

Рецепта: В китайската традициона медицина в тези случаи се предписва билков продукт Сяо яо и Велико възстановяване, които подобряват храносмилането и регулират вегетативната нервна система.

Чувството за връхлитаща върху вас буря от негативни емоции или сблъсък, както често се случва с неразрешим проблем, не трябва да се подобрява настроението с употреба на алкохол, или да лежим на дивана пред телевизора. По-добре е да се опитаме да разберем каква ситуация води организма до изтощение, и да се опитаме да се намери приемлив изход от нея.

Не забравяйте за свежия въздух и леките физически упражнения. В състояние на хронично нервно изтощение тежкото спортно натоварване не само не подобряват здравето, но може да доведе до заболявания. В Китай никой не се изненадва, когато хиляди хора от всички възрасти сутрин правят гимнастика по улиците.

Много ефективна е при синдрома на хроничната умора е акупунктурата. Тя оказва регулаторен ефект върху организма, възстановява нарушените връзките между вътрешните органи, подобрява функцията на вегетативната нервна система, облекчава последиците от стреса.
 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com

Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-08-13) | Author: Иванова E
Views: 390 | Tags: далак, здраве, стрес, билки, китайска традициона медицина, умора, билков, хранителни добавки, хронична умора, черен дроб | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz