Пт, 2021-03-05, 9:42 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Стрес
Стрес 
Стресът е основна причина за болестите днес. На пример черният дроб трябва да натрупва и съхранява кръвта. Стресът още повече усложнява решаването на тази задача. Ако черният дроб е изложен на стрес, той вече не може да натрупа достатъчно кръв. И тогава човекът не се чувства добре, особено при натоварване, изморен.
Според традиционата китайска медицина е  много е важна функцията на черния дроб да контрола свободното движение на Ци. Ако кръвообращението е добро, тогава човекът по-лесно преодолява стресови ситуации и е стресоустойчив. Ако по някакъв начин е нарушена свободнатаа циркулация на Ци ефекта ведна се проявява - емоционално. Нараненият от стреса черен дроб не изпълнява добре функции като преразпределение на Ци и кръвта и запазване на баланса в емоционалната сфера. Можем да му помогнем с билков продукт Сяо яо.
Външно проявленията на този дисбаланс и стресът:  водят до застой на Ци в черния дроб или обратното - до хиперактивност на черния дроб. В тези два случая палитрата от емоционални нарушения ще има следните противоположни нюанси:
—застоят в черния дроб ще доведе до депресия - сълзливост, меланхолия, усещане за необяснима тревожност;
— ако черният дроб, напротив, е хиперактивен, това ще имаме емоционални сривове, гняв, раздразнителност; замайване, вълни в очите, повишаване на кръвното налягане. Лош сън с изобилие от сънища също е признак на хиперактивност на черния дроб.
Проявленията на необичайното движение на Ци се провокират от реакция на стрес, като спусък, който свидетелства за застой, който вече е налице в черния дроб, и много често - на фона на депресия.
Ако човек продължително време не може да се справи с емоциите си или е постоянно изложен на стрес от начин на живот и работа "наранения" черен дроб ще се прояви. 
Резултатът от "стресирания черен дроб" може да бъде усещане за пълзене на тръпки; потрепване на пръсти, очни клепачи, потрепване на мускулите на крайниците, мимическите мускулите на лицето и клепачите. Когато черният дроб е ослабен, той и без стрес, показва неспособността си да нормализира нервните връзки и сухожилията, откривайки симптоми като шум в главата, съчетан със замаяност, трепереща походка. Стресът може да причини различни хронични заболявания. Като правило тези болести много от тях понякога се наричат "бавнотечащи". А всичко започна безобидно, с малък стрес. Застоят в черния дроб има свое основание - това е невъзможност да се поддържа баланс, включително емоционален. Всеки от нас има своите слаби страни.
За това китайската традициона медицина при първи прояви на стрес препоръчва прием на билков продукт Сяо Яо. При депресия помага Сяо яо и Лаоли.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com

Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-06-03) | Author: билкови E
Views: 345 | Tags: tradiciona kitajska medicina, депресия, черен дроб, стрес, Меланхолия, трептене, застой | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz