Пт, 2021-03-05, 9:46 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Влиянието на лунните фази върху здравето - възгледи на традиционата китайска медицина

Влиянието на луната върху човек зависи до голяма степен от фазите на лунния цикъл, продължаващи около седмица. В първата лунна фаза се активират функциите на мозъчната кора и органите на горната част на тялото. Именно през този период, след новолунието, се препоръчва да се започне всеки уелнес курс, защото за сметка на енергията от началото на лунния жизнен цикъл, човекът координира и укрепва собствените функции на организма. Ако човек иска да се отърве от лоши навици, които подкопават здравето му, тогава започвайте да го правите в съответствие с това време. Първата фаза започва с новолуние. През първите два дни на Луната не се вижда в небето. По това време човек е най-отслабен, изтощен, енергийните ресурси на тялото - са на минимум. Имунитетът страда. Ние сме посетени от страхове, депресия, тъга. Но в това състояние има някои предимства: тялото изхвърля натрупания товар през целия предходен лунен месец. В следващите дни Луната се показва - и вие можете да дишате по-свободно. Ние чувстваме, че силите, скрити в нас, растат. По това време, организмът изживява собствената си младост, той расте и се развива отново, настройва се да консумира енергия, да я приема отвън, спестява сили, почти не ги харчи. В първата фаза, от новолунието до първата четвърт човекът е особено активен. Този период обаче не може да се счита за най-благоприятен за здравето: първата фаза е времето на обостряне на хроничните заболявания. С нарастването на луната ставаме по-силни, сякаш се подготвяме за предстоящите победи и постижения. преди смяна на фазите на луната се увеличава остротата на емоционалното възприятие на света. Първата фаза е добър период за процедури за подобряване на здравето. Това е времето според традиционната китайската медицина, когато ефектът от лекарствата се усилва, витамините и минералите, особено магнезий, калций и желязо, се абсорбират по-ефективно.

Втората лунна фаза се характеризира с постепенно увеличаване на външната гравитация от Луната и Слънцето, посоката на движение на енергията и течността в тялото отвътре навън и увеличаване на телесното тегло. Този период е най-благоприятен за прочистване на тялото, лесна загуба на енергия. Освен това в този момент е възможно тежко кървене. Шлаките заедно с потока от течности са склонни да излизат навън, особено при посещение на сауна, така че според традиционната китайска медицина това е подходящ период за прочистването на дебелото черво, черният дроб и бъбреците.  Три дни от лунния календар, от 11-ти до 14-ти, се считат за най-подходящи за прочистване на тялото и организма. Тога най добре действа прочистващите билкови продукти Карвипар и Прогелвит. Във втората фаза на Луната, гравитационният и енергийният център на влияние се намира в гръдната и над чревна област; активират се белите дробове, коремните органи и гръдния кош. Ако има скрита патология или заболявания в тези части на тялото, те ще се изострят.

Енергията на тялото продължава да расте: ставаме по-силни, по-активни, по-емоционални. Силите постепенно наближават своя връх. Този период е характерен с това, че могат да възникнат остри заболявания. През този период нервната система е силно натоварена. Психиката трудно се справя със стреса. Затова ограничете емоционалното натоварване колкото е възможно повече, избягвайте стреса и напрежението. За по лесно спрявяне със стреса може да приемате билков продукт Сяо яо. Намаляване на причиняващите стрес фактори - алкохол, тютюнопушене, нервни ситуации в личния Ви живот и на работното място. Приемайте по-малко лекарства.

Пълнолунието се характеризира с максимално противоположен ефект на Луната и Слънцето върху земната биосфера. По това време се наблюдава значителен стрес в човешкото тяло, когато енергията и течността изтичат от външното разширено състояние на тялото. Човек има сила, иска да се движи активно, да получава повече физическа активност. При пълнолуние се ускорява преминаването през фалопиевите тръби на зрялото яйце и неговото проникване в матката, където се извършва зачеването. Като цяло, жените реагират на пълната луна особено силно, много по-ясно, отколкото мъжете. В третата фаза на Луната се получава още по-голямо свиване на енергията и течността в човешкото тяло. През тези дни е необходимо да се избягват големи физически натоварвания, хранителни грешки, които са стресови фактори за организма. През третата луна фаза Луната вече започва да намалява. Тялото е настроено на активност, енергийна консумация. През периода от пълнолунието до четвърта четвърт, има вероятност да се появят разстройства на храносмилателните органи. При проблеми със храносмилането можете да приемате билков продукт Ци. Необходимо е внимателно да следите за диетата си. Много е важно да не се разболявате в този критичен момент. В допълнение, третата фаза - е периодът на сексуална активност, който има благоприятен ефект върху здравето. По време на намаляваща луна традиционната китайска медицина препоръчва масажите и те са по-ефективни от всяко друго време: релаксиращи и облекчаващи спазми, както и за изхвърляне на вредни вещества от тялото. Силно са ефективни и лечебни билки. В дните, когато Луната намалява, шансовете за успех при хирургически интервенции са по-високи, а възстановяването е по-бързо. В третата лунна фаза особено добре се лекуват лумбалните заболявания.

Четвъртата лунна фаза е времето, когато горните и долните области на тялото са особено уязвими. Прекомерният прилив на енергия и течност се стреми към главата и стъпалата, причинявайки застой и дефицит на кръв в тях, което води до припадък и обостряне на тромбофлебит на крайниците. Телесното тегло започва да намалява поради изтичането на течности и токсини от тялото, менструалният цикъл при жените завършва, пасивността се увеличава, всички процеси на лунния цикъл приключват. В тази фаза на луната е добре да се извършват процедури за прочистване на организма.

В четвъртата фаза, от последната четвърт до новолунието (включително), организмът е подложено на различни болести. Колкото повече намалява Луната, толкова по-уязвима е енергията на нашите организми. Човек губи активност, започва да се уморява. Защитата на тялото е отслабена, усеща се липса на енергия. Понякога биоритмите се объркват, появява се безсъние или през деня се проявява сънливост, през нощта може внезапно да искате да ядете, а през деня, напротив, гладът не се проявява. В този кратък период, човек е склонен към промени в настроението, може да настъпи депресия. Човек трудно да се справя със стреса. В тялото се нарушава циркулацията на течности. В четвъртата фаза на Луната е необходимо да се сведат до минимум физическия и психологически стрес. Но не трябва да лежите на дивана няколко дни: опитайте се да прекарвате повече време на чист въздух, правете си разходки. Може да приемате за избягване на психо емоционалния стрес билков продукт Сяо яо. През четвъртата лунна фаза приемайте прохладни вани за краката. През този период също е ефективно прочистването на организма. За тази цел посетете сауната и приемайте билкови продукти за детоксикация - Прогелвит или Карвипар. Прекрасно действат билковите еликсири, чайове.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.comSource: http://bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-06-09) | Author: билкови E
Views: 228 | Tags: храносмилане, лунни фази, традиционна китайска медицина, билки, имунитет, стрес, билков, здраве, бъбреци, лечение, Луна | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz