Пт, 2024-03-01, 2:00 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Календар

«  Март 2024  »
ВсПнВтСрЧтПтСб
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
За спортуващи
Подготвителната фаза се характеризира с интензивни упражнения. Натоварвания на централната нервна система през този период не сe наблюдават. И ако има неблагоприятни психо-емоционални състояния, съответната корекция трябва да се извършва главно чрез психологически методи.
Фармакологичният вектор трябва да бъде насочен към формиране на "енергийно депо". На езика на традиционната китайска медицина, задачата на спортния лекар се състои в това "да се засили подхранването и  укрепване на Чи енергията на основните органи, да се нормализира проводимостта на меридианите, попълвайки с ин и ян, с телесни течности". При изпълнение на тази задача, мускулите стават  гладки и бързи, сухожилията и костите - здрави, "Чи в меридианите не спира".
През този период на подготовка на  спортистите или на спортуващите, Ви препоръчваме да започнете прием на хранителната добавка "Лаоджан". Билковият продукт трябва да се вземат два пъти дневно, за предпочитане сутрин и следобед. Продължителноста на приемане зависи от продължителността на подготвителната фаза.
В допълнение, по време на този период, е подходящо да се приема Еликсир "Цар Витамин”  или хранителната добавка "Пчелно млечице с Женшен". Първият билков продукт гарантира насищане на тялото с важни витамини, а вторият - ще допринесе за оптимизиране на енергийния баланс на тялото и активира анаболните процеси.
Изключително важна роля в този етап на спортната подготовка имат билковите продукти, които подобряват реологията на кръвта и имат антиоксидантна дейност. За тази цел, китайската традиционна медицина препоръчва да се ползват билковите продукти като еликсир  елексир "Нао син Пин" и  билковия продукт Еликсир "Син Ан Бао"  Техният прием не трябва да е продължителен. 
Обикновено, за постигане ефект, особено ако се ползва комплекс от препарати са достатъчни 7-10 дена.
 
Предсъстезателен етап

Особено важна задача през този период е да се поддържат анаболните процеси на същото високо равнище и да се укрепва имунната система. Според препоръките на китайски лекари, трябва да продължавате да приемате хранителната добавка "Лаоджан"   до началото на състезанията. Нашият собствен опит показва осъществимостта на подобен график на прием на лекарството.
Все пак, има нюанси. Много атлети с лабилна психика преди състезанието имат силни емоционални преживявания, свързани с предстоящото състезание. Всеки лекар, треньор на спортен отбор, но всъщност и самите спортисти са запознати с подобно явление. Добре физически подготвени спортист в оптимален режим, могат внезапно да "прегорят" емоционално, като по този начин задраскват  няколко седмичен труд (а често и много месеци) и работата на отбора,  на треньори, лекари и много други. 
Нашият опит с препарати на китайската традиционна медицина показва, че на първо място, използването на хранителната добавка "Лаоджан" в подготвителната фаза по същество намалява симптомите на предстартовото вълнение, и второ, чрез комбинираната употреба на хранителната добавка  Перлен прах "Хуанхе"  е почти напълно подтиска този синдром. Да добавим, че фармакологична подкрепа на емоционално нестабилни спортисти не изключва и методите на психологическа корекция. Нещо повече, тези два метода значително засилват ефекта си заедно.
На този етап се препоръчва хранителната добавка  Перлен прах "Хуанхе" 
Използва се не само за да се намаляват симптоми на предстартово вълнение, но също така и за предотвратяване на мускулни спазми и нормализиране на съня. Опитът от използването на тази хранителните добавка в областта на спорта, показва, че понякога средната препоръчителна доза (300 мг - 1 флакон).. е недостатъчен,  когато става дума за "спортисти с мощни антропометрични данни. В този случай, дозата може да се удвои, без страх от предозиране. Както вече отбелязахме, Перлен прах "Хуанхе" има седативно и противоспазматично действие без да се засяга функционалната активност на атлета-спортист. 
Скоростни и силови спортисти на този етап от подготовката за предотвратяване на мускулната умора, да се ускорят процесите делактализация е подходящо да се приемат за 5-7 дни преди началото на състезанието на хранителна добавка Ци. Оптималният режим на прием на хранителната добавка според традиционната китайска медицина е 2 пъти дневно, 1 таблетка сутрин и на обяд. Приемането на тази хранителна добавка подобрява храносмилането, повишава мускулния тонус, ускорява мускулната реакция. Най-голям ефект се постига чрез използване на пълната гама от посочените билкови продукти.
 
Състезателен етап
 
Фармакологичното натоварване на спортисти по време на този период трябва да бъде минимално и да отговаря на изискванията на този етап. Обосновано е възобновяване на приемането на еликсир "пчелно млечице с жен-шен". С цел да се постигне оптимален клиничен ефект, ние препоръчваме еднократно прилагане на този инструмент: сутрин по 1-2 флакона наведнъж. 
 
Copyright MyCorp © 2024 | Hosted by uCoz