Пятница, 2018-09-21, 2:34 PMГлавно | Регистрация | Вход

Търсене

Чат

Форма за вход

Shopping Cart

Вашата количка е празна

Статистика

BGtop
Бъбреците "небе номер 1" - Forum
[ Ново съобщение · Членове · Правила · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Традиционна китайска медицина » Традиционната китайска медицина » Бъбреците "небе номер 1" (Бъбреците "небе номер 1")
Бъбреците "небе номер 1"
kisokДата: Понедельник, 2018-02-19, 1:28 PM | Сообщение # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Съобщение: 27
Репутация: 10
Статус: Оффлайн
Бъбреците са "небе номер 1" според традиционата китайска медицина.

Вътрешният ход на меридиана свързва бъбреците с пикочния мехур. Бъбреците хранят и натрупват субстанцията Цзин. Според Традиционната китайска медицина, субстанцията Цзин е първородната материя, от която се построява целия организъм. В западната медицина понятието «субстанция Цзин» съответства на генома на човека, хромозомния набор – това е хормоналния и имунен фон на човека, предаден му от родителите. По време на бременност субстанцията Цзин се изразходва за растежа и развитието на плода. От нормалната работа на бъбреците зависи състоянието на костите, коста. Ако бъбреците са здрави, костите също са здрави. Различните заболявания на костите, подагра, дистрофичните изменения на костната тъкан са обусловени, артроза зависят преди всичко от активността на бъбреците.
При уринарни инфекции, цистит и бъбречно-камена болест използвайте Шеншитонг
За профилактика на бъбреци, малкия таз  и уринарния тракт - Лю вей
 
kisokДата: Среда, 2018-04-18, 8:49 PM | Сообщение # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Съобщение: 27
Репутация: 10
Статус: Оффлайн
От гледна точка на китайската медицина "полова система"  има пряка връзка с бъбреците. Смята се, че за работата на ендокринните жлези - надбъбречните жлези, хипофизата и т.н. - отговарят бъбреците.
От добрата работа на бъбреците зависи и хормоналния фон. Поради тази причина ако човек има слабост в бъбреците ще страда и функцията на възпроизводството. В този случай, слабостта на бъбреците ще бъде показана от полюции, импотентност и безплодие. затова китайската традиционна медицина препоръчва веднъж годишна профилактика на бъбреци с Лю вей.
При по сериозни проблеми препоръчваме пилюли  бял феникс и лю вей.
За поръчки:
http://bilkite.ucoz.com/index/lju_vej/0-20
 
Forum » Традиционна китайска медицина » Традиционната китайска медицина » Бъбреците "небе номер 1" (Бъбреците "небе номер 1")
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2018 | Free web hostinguCoz