Пт, 2021-03-05, 9:45 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Безсъние
Безсънието е нарушение на съня, което се характеризира с недостатъчна продължителност или незадоволително качество на съня или комбинация от тези явления за продължителен период от време. В този случай абсолютната продължителност на съня  не е от решаващо значение, тъй като при различни хора този показател може да се различава значително: за някои са достатъчни 6 часа и някой има пълноценен сън, който продължава 8-9 часа.
Китайската медицинска психология твърди, че продължителността на съня зависи от възрастта. От раждането до шест месеца детето спи 16 часа, от две до 12 години - 10-12 часа, от 12 до 18 години - 9-10 часа. На възрастните имам стигат 7-8 часа, а хора над 60 години - им стигат 5-7 часа. Доказано е, че за възрастни хора това време е достатъчно, те не трябва да спят стандартно 7-8 часа. Поради това много по-възрастни хора погрешно вярват, че страдат от безсъние, защото не могат да спят обичайните 7-8 часа.
Едно от основните правила за лечение на безсъние - намаляване на времето, прекарано в леглото. Човек, който не може да спи много време, става раздразнителен и по този начин влошава ситуацията. Ако безсънието е породено от стрес билков продукт Сяо Яо вечер по 1/2 капаче.
Ето защо трябва да определите времето за лягане, например 23 часа. Пациентът ляга по това време, но ако в рамките на 15 минути не успее да заспи, става и върши свой неща. Леглото се използва само за сън: четете, да гледате телевизия не се препоръчва. След час можете да легнете отново и да опитате да заспите за 15 минути. Така, че човек открива кога може да легне и веднага да заспи. Да се лягате по рано и да лежите будни и дагледате тавана няма смисъл. Сутрин трябва също да ставате по едно и също време. За да нормализирате на съня си ще Ви отнеме около 2-3 седмици  такава когнитивна терапия. Вторият начин е да се ограничи сънят. Например, човек знае, че спи около 4 часа (от 2 до 6 часа сутринта). Следователно, той трябва да си легне по това време - в 2 часа през ноща, не по-рано. Като билкова терапия се препоръчва Сяо Яо вечер по 1/2 капаче.
В традиционната китайска медицина (ТКМ), има друг подход за лечение  на безсъние. Преди назначаването на лечението, лекарят по ТКМ се вслушва в оплакванията на пациента, прави преглед, преглежда езика, разпитва пациента, прави диагностика на пулса и поставя диагноза. От позицията на ТКМ, при  безсъние, състоянието на пациента може да бъде описано чрез един от следните синдроми:

• "Огън в черен дроб" (характеризира се с неспокоен сън, неприятни сънища, раздразнителност, предразположение към изблици на гняв).

• «застой на ци на сърцето" (симптоми: безсъние, сърцебиене, усещане за стягане или тежест в гърдите, депресия, леко задъхване, леко усещане за буца в гърлото, езика Бледно лилав от двете страни или на върха).

• «Липсата на кръв на сърцето и далака" (симптоми: безсъние, трудности при заспиване, сърцебиене, умора, лош апетит, тревожност, замъглено зрение, виене на свят, отслабване на паметта, бледо лице, блед език).

• "Липса на ин на сърце" (безсъние, често събуждане през нощта, сухота в гърлото, безпокойство на ума, сърцебиене, нощно изпотяване, лоша памет).

След комплексна диагноза се избра метод за лечение, насочен към елиминиране на самата причина за безсъние. Това може да бъде акупунктура, масаж, билкови лекарства. Клиничните проучвания показват, че акупунктурата увеличава нощната секреция на мелатонин, намалява тревожността и по принцип се бори с безсънието по-ефективна е от химическите лекарства. В допълнение, за разлика от хапчетата за сън, акупунктурата не дава странични ефекти.
При огън в черния дроб се препоръчва Сяо яо, при недостатък на кръв в сърцето и далака  се препоръчва Лаоли, Цзян я ван.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com

Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-06-07) | Author: билкови E
Views: 434 | Tags: заспи, билки, далак, стрес, традициона китайска мдицина, съня, сърце, сън, безсъние | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz