Сб, 2021-04-10, 7:21 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина
Entries in category: 94
Shown entries: 1-10
Pages: 1 2 3 ... 9 10 »


prolet. zdrawe, bilkiЗатопляне на времето, увеличаването на деня и събуждането на природата през пролетта са знак, че енергията Ян расте. За да сме в хармония с естествените процеси, трябва да им съдействаме и да не им пречим. Пролетта е време на мощен метаболизъм, идеално за възстановяване на физическите и душевни сили. (препоръчваме антистрес пръчици за ароматeрапия за успокояване на нерви и хранителна добавка Сяо яо).
В организма на човек през пролетта настъпва пробуждане, което пречи на застоя на енергията след Зимата. Затова първо традиционната китайска медицина препоръчва да пречистваме черния дроб и жлъчката с различни хранителни добавки например Прогелвит или карвипар.
Като се разхожда, човек трябва да се потопи в пролетната атмосфера и да я усети.. Това е добър начин за подобряване на настроението.
През пролетта времето е променливо и температурните разлики, особено между деня и нощта, са големи. Със затоплянето се събуждат вирусите и бактериите и започват епидемии. За да не настинем през пролетта, е желателно да се обличаме с няколко ката дрехи и да ги сваляме един по един в зависимост от температурата на въздуха. След дългата зима защитните сили на организма са отслабнали.
През пролетта жизнените сили на организма по принцип растат и това предполага, че трябва да се чувстваме по-бодри и изпълнени с енергия. Но именно през този преходен сезон при много хора се случва точно обратното - те се оплакват от постоянна умора, въпреки достатъчното часове сън. На какво се дължи това? През пролетта се ускоряват обмяната на веществата, кръвообращението и потокът на жизнената енергия Ци в тялото. Но ако някъде в организма има застой, който възпрепятства свободното й движение, се появяват т.нар. пролетна умора и дискомфорт. Затова човек не бива да се преуморява с прекалено много работа, а да отдели достатъчно време за почивка, разходки сред природата и грижи за здравето.
Черният дроб играе много важна роля през този период на събуждане. Според китайската традиционна медицина, черният дроб отговаря за насочването и организирането на енергийния поток в тялото. Ако черният дроб е по някакъв начин неспокоен – поради гняв, депресия или други прекалени емоционални състояния, той не може да организира правилно енергията и тя започва да се задържа. При отслабена жлъчка и черен дроб можем да ползваме Ху ган или Сяо Яо.
Пролетта е време, когато човек трябва да се разхожда из парковете, да вдишва свежия аромат на напъпилите дървета и храсти, да отвори сърцето си и да се освободи от застоялата енергия! Стоенето у дома и изпадането в депресии е против динамиката в природата. Не се поддавайте на гнева и раздразнението.
За информация:
телефон 0886 031394
E-mail: Bilkite1@gmail.com
http://bilkite.ucoz.com
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 9 | Aвтор: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2021-03-05 | Коментари (0)

В цикъла на пораждане всеки елемент активира следващия и стимулира развитието му. Дървото гори и се появява огънят. След горенето остава пепел, която наторява земята. Земята съдържа минерали, от които се добива метал. Когато металът се нагрее и охлади, по него се появяват капчици вода в резултат на конденза. Така металът създава вода, а водата помага за растежа на дърветата.
В обратния цикъл елементите се контролират един друг. Дървото пробива земята и черпи хранителни вещества от нея. Земята всмуква водата и като стена пази от наводнения. Водата гаси огъня и контролира разпространението му. Огънят топи метала, а металът реже дървото. В природата дървото контролира земята, а в човешкото тяло черният дроб възпира далака, ограничавайки го по един балансиран начин. Но ако черният дроб стане прекалено активен, то далакът ще е подложен на голям натиск и в организма ще се появи дисбаланс. За черен дроб препоръчваме билков продукт Сяо яо, за далак капсули Ци.
Ако един от елементите (или орган в човешкото тяло) е твърде слаб, то той може да се окаже под контрола на възпиращия го елемент. В човешкото тяло, ако далакът е прекалено активен, то той ще се „обърне" срещу черния дроб. Свръхактивният далак ще произвежда топлина и влага, с които организмът няма да може да се справи. Това от своя страна ще „нагрее" черния дроб и жлъчката няма да е в състояние да регулира жлъчната секреция в резултат, на което ще се появи заболяване. При проблеми с жлъчката препоръчваме Драконова жлъчка.

При отслабени бъбреци и през студените месеци се препоръчва билков продукт Лю вей, който нормализира работа на отделителната система.
За контакти

Тел : +359 886 031 394
Билкови продукти
 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 23 | Aвтор: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2021-01-08 | Коментари (0)

противовъзпалителни билкиОксана Начатая, невролог, доктор по традиционна китайска медицина представя схеми на лечение и за възстановяване на здравето след прекарана коронавирусна инфекция с билкови продукти.
 Тези схеми на лечение,  са подходящи и за хора, които са имунодефицит след други вирусни инфекции. При лек до умерен респираторен синдром с главоболие, интоксикация, възпалено гърло, кашлица, възпаление на очите, носа и други симптоми като тези при коронавирус, най-подходящи са  еликсирът Шуан хуа бао и хапчета Сребърно перо (според TКM, тези билкови комплекси премахват треската и отрова).
Както знаете, респираторният синдром често се появява както в острия период на заболяването, така и по нататък, като остатъчно явление, той може да безпокои болния продължително време, периодично възниквайки под въздействието на студа и вятъра, при преумора или други изтощителни въздействия. Представените билкови добавки се произвеждат въз основа на много известни рецепти в китайската медицина. Например хапчетата Сребърно перо съдържат рецептата Ин Чяо Сан описана в „Трактат за болести на топлината“ (Вэнь Бин тяо биан). Коронавирусът спада към  „топлинните болести“ от гледна точка на китайската медицина. 
Втория билков продукт еликсир Шуан хуа бао, също съдържа съставки, които са изключително широко използвани за wen bin или  заболявания предизвикани от топлина. Той има тропизъм към белите дробове, което е важно при кашлица и топлина в белите дробове. Според официалните китайски данни, тези билкови препарати са били на първа линия  при лечението на пациенти с коронавирус както в острия период на заболяването, така и при усложнения. За това е писано много не само в китайски, но и в чужди медии. Тези два билкови продукта всъщност са много ефективни за облекчаване на симптомите на коронавируса. Те се използват широко за лечение на последиците от коронавируса при повторната поява на респираторен синдром. При висока температура предизвикана от вирусни и грипни инфекции, коронавирус, еликсирът Чин же ду е широко използван. 
Той се комбинира с парацетамол и често се използва при треска. Както знаете, температурата може да бъде много висока, придружена от жажда, обилен пот. Ако температурата се повиши умерено, но жаждата, изпотяването излизат на преден план и може да се появи кожен сърбеж със зачервяване, наподобяващо алергична реакция, тогава препаратът "Фан фен ван " ще бъде оптимален.
Ако вирусната инфекция се усложнява до отит на средното ухо с болки в ухото, тогава могат да се използва билков продукт Драконова жлъчка. 
Следващата група билкови средства може да се използва за лечение на студено настръхване, страх от студ и вятър, усещане за топлина и студ в различни части на тялото, изпотяване, вегетативни оплаквания, слабост и лошо храносмилане. Всички тези симптоми са свързани, от една страна, със синдрома на Шао Ян, а от друга страна, с наличието на скрита топлина в тялото (наличие на огнища на възпаление и вторична инфекция, дисбактериоза), което изчерпва ци и нарушава плавния поток на ци, т.е. пречи на жизнените процеси и изтощава организма.
За лечение на тези състояния се използва комбинация от три билкови продукта: Шуан хуа бао», Съ ни сан и Ван дан сан. Съставките, които те съдържат, са в основата на класическата рецепта Сяо чай ху тан, но тук тя се оказва по-обогатена, за да помогне на човек да се възстанови. Тоест такава комбинация билкови добавки не само засягат огнищата на скритото възпаление, но и нормализират вегетативната инервация на вътрешните органи, подпомагат храносмилането и изравняват емоционалния фон. 
Същата комбинация от лекарства + еликсир Син ан Бао може да се използва, ако температурата не остане стабилна за дълго време  то се повишава, то пада). Между другото, тава състояние може да продължи дълго време поради имунодефицит и в резултат на това дисбактериоза.
За контакти
Тел : +359 886 031 394
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 75 | Aвтор: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2020-11-07 | Коментари (0)

Лекарите от корпорацията Li West, заедно с китайските си колеги, са разработили проект на програма, която да бъде включена в протокола за профилактика и лечение на коронавирус COVID-19 в Русия на ниво домашно лечение.

Профилактика на коронавирус 
При Деца: Еликсир "Сяо ши бао" (1 флаконче 2 пъти на ден).

Хора на средна възраст
Еликсир "Шуан хуа Бао" (1 флакон 3 пъти на ден) + екстракт "Съ ни сан" (1 саше 3 пъти на ден).

Възрастни хора
Еликсир " Шуан хуа Бао " (1 флаконче 3 пъти на ден) + екстракт "Съ ни сан" (1 саше 3 пъти на ден) + екстракт "Вен дан сан" (1 саше 3 пъти на ден).

Важно! Комплексното действие на еликсира " Шуан хуа Бао " и екстрактите "Съ ни сан" и "Вен дан сан" е насочено към укрепване на имунната система, и в по-голяма степен за сметка на подобряване на работата на храносмилателната система, премахване на излишната влага, извеждане на баластните вещества и токсините от тялото.

При лечение на коронавирус COVID-19 заедно с традиционните лекарства предписвани от лекарите се използват следните натурални билкови добавки

1. Начален етап: когато се постави диагнозата, и почти липсват симптоми и температура.
Еликсир шуан ху бао (2-3 флакончета 3 пъти на ден) + екстракти "Съ ни сан" и "Вен дан сан " (1 саше от всеки от препаратите 3 пъти на ден).

2. Леки случаи: Треска и други симптоми.
Еликсир " Шуан хуа Бао " (2-3 флакона 3 пъти на ден) + еликсир "Чин же ду" (2-3 флакона пъти на ден) дори може да се прави клизма от 10 флакончета еликсир " Чин же ду " (препоръчва се да задръжте разтвора в червата не по-малко от 30 минути в легнало положение).

3. Умерени случаи: висока температура и по-тежки симптоми.
Увеличете приема на еликсира Чин же ду (5 флакона 3 пъти на ден) + клизма от 10 флакона с еликсира Чин же ду.


За контакти
Тел : +359 886 031 394
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 189 | Aвтор: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2020-10-31 | Коментари (0)

Бели дробове - Дебело черво тази двойка органи се отнасят към елемента Метал. Белите дробове контролират дишането. Те са мястото, където протича обменът между енергията отвън и отвътре, осъществява се обновяването на „стария" въздух с „нов". В белите дробове протича съединяването на Ци от въздуха и храната и започва придвижването й от орган на орган. Затова се казва, че те управляват Ци.  Еликсир Лаоли, Лаочжан, билков продукт Велико възстановяване и капсули Ци възстановяват недостига на Ци в организма. От състоянието на белите дробове зависи дали организмът може да се справи с външните болестотворни фактори. При нарушения във функцията им студът лесно прониква в тялото и човек лесно настива. При първи признаци на настинка помага бързоразтворим екстракт Вайда и Сребърно перо. При вирусни инфекци съпроводени от температура, и общо неразположение грип, ОРЗ и при Ковид-19 можете де използвате еликсир Чин же ду и Шуан хуа бао. Важна задача на белите дробове е да насочват течностите в тялото надолу към бъбреците и да регулират водния обмен. При нарушение на тези функции възникват кашлица, проблеми с уринирането и отоци. При кашлица ще ви помогне еликсир Келин и Шуан хуа бао.
Състоянието на белите дробове се отразява върху носа и кожата. Ако те функционират добре, то дишането и обонянието  са без нарушения. Но ако са слаби, кожата изсъхва и се набръчква, а носът не е достатъчно чувствителен към миризмите.
За контакти:
Email: bilkite1@gmail. com
Тел : +359 886 031 394
Билкови продукти
 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 62 | Aвтор: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2020-10-23 | Коментари (0)

Есента е времето, в което се погрижим за белите дробове. Според концепцията за У Син, в традиционната китайска медицина белите дробове изискват специално внимание през есента. В нашето тяло белите дробове са разположени в гръдната кухина и от всички органи те заемат най-високото положение. В традиционната китайска медицина се смята, че белите дробове покриват останалите органи, като балдахин. Тяхната задача е да спуснат ци, която се образува при дишането. Белите дробове функционират нормално в определен диапазон от температура и влажност. При студен сух въздух, който е типичен за есенния период, белите дробове се увреждат, техните функции са нарушени. Според принципите на ТМК през този период е необходимо да се укрепя ци, ин на белите дробове и да се овлажнят. Билковите лекарствата, които се препоръчват за укрепване на енергията на ци, ин и за попълване на течности в организма, са еликсирите "Лаочжан" и "Лаоли". Тези еликсири подобряват качеството на съня и подобряват имунната функция. При настинка и болки в гърлото, ларингит, фарингит породени от сухота и студ ще ни помогнат Билков екстракт Вайда и Еликсир Шуан хуа бао при температура Чин же ду!
Сега нека разгледаме защо много хора страдат от бронхит през есента. Причината за това е сухото есенно време, което допринася за сухота на дихателните пътища и кашлица. И дори след като са излекувани, много хора отново се разболяват. Защо? Тъй като кашлицата лесно възниква, когато Ци и ин на белите дробове са отслабени. Есенните респираторни инфекции причиняват възпаление на горните дихателни пътища, или в терминологията на ТКM - огън в белите дробове. За отстраняване на излишната топлина от белите дробове се използва  еликсирът "Шуан хуа Бао".
 
За контакти:
Тел : +359 886 031 394
Email: bilkite1@gmail.com
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 93 | Aвтор: билкови продукти | Добавил: kisok | Дата: 2020-10-10 | Коментари (0)

В края на зимата понякога се чувстваме депресирани, имаме безсъние, усещаме тревожност, понякога сме напрегнати и изнервени. Често така се чувстваме в периода на смяната на сезоните. Ако страдате ли от безсъние и тревожност, нервност можете без да се усетите да увредите жлъчката си или черния дроб, защото чуството на нервност, апатия действат неблагоприятно на тези органи. За да се преборим със сезонната депресия ви препоръчваме билков продукт Сяо яо, и билков продукт велико въстановяване.
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 98 | Aвтор: билкови продукти | Добавил: kisok | Дата: 2020-02-14 | Коментари (0)

Единственият начин да се разбере какво е Ци, е да се почувства. Ци" това е ефир, енергия, въздух, дихание, жизнена сила и др.

Счита се, че всичко съществуващо във вселената се ражда естествено благодарение на сливането на Ци, Небето и Земята, явленията произтичат в резултат от движението и изменението на Ци. Ци - това е „диханието на вселената".

Ци е енергията в основата на вселената и всичко в нея съществува благодарение на движението и превъплъщенията й.

В китайската традиционна медицина Ци е жизнената енергия, която протича по меридианите и достига до всеки орган и част на тялото. Енергията Ци е като водата, която тече. Ако водата е в достатъчно количество и тече безпрепятствено в руслото си, няма наводнения или суша. Същото е и с Ци в човешкия организъм ако се движи свободно и безпрепятствено от необичайни ситуации. Тогава човек е здрав и жизнен енергията по мередианите тече.

Но ако в реката падне дърво, ще се появи преграда. В началото тя няма да попречи на водата да продължи да тече, но с времето по преградата ще започнат да се натрупват листа, клони и ситуацията ще се влоши, ако не се промени нещо. Застоят на водата ще доведе до размножаването на бактерии, и ще се наруши местната хранителна верига. Това ще предизвика уничтожаване на растителността, а насекомите и животните ще загубят естествената си среда на живот.

Този процес е може да възникне и в човешкия организъм. Движението на Ци също ще бъде затруднено и блокирано и няма да може да достига до някои части на тялото.

То може да е едва забележимо нарушение на енергийния поток или по същественото увреждане. Този дисбаланс в традиционната Китайска медицина се определя като заболяване и задачата на лекаря е да го отстрани. Премахването на препятствията по пътя на Ци става с различни методи — билколечение, масаж, акупунктура, и др. Можем да пречистим организма от токсини, бактери и паразити в чревната система с билкови продукти Карвипар и Прогелвит. След като се отстрани падналият ствол на дървото, водата започва да тече нормално, постепенно се възстановява равновесието и тя се пречиства.

Същото се случва и когато се възстановят нормалният поток на и равновесието в тялото - организмът сам се справя с болестта и оздравява.
За контакти:
Тел : +359 886 031 394
Email: bilkite1@gmail.com
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 193 | Aвтор: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2020-02-08 | Коментари (0)

Настинали сте отново? Настинката бързо ще премине, ако следвате този алгоритъм на действия

При първи признаци на настинка
Пилюли "Сребърно перо" (1 хапче до 2-3 пъти на ден)
Еликсир "Шуан хуа бао" (1-2 флакончета 3 пъти на ден)

При повишена температура и ОРЗ
Бързорастворим Екстракт Вайда (по 1 или 1/2 саше 3 пъти на ден)
  •  Пилюли "Сребърно перо" (1 хапче до 2-3 пъти на ден)
  •  Еликсир "Шуан хуа бао" (1-2 флакончета 3 пъти на ден)
Много висока температура и първоначални признаци на интоксикация
  •  Еликсир „Чин же ду“ (1-2 флакона 3 пъти на ден) ⠀
За контакти:
Http://Bilkite.ucoz.com
Bilkite1@gmail.com
Tell 0886031394
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 157 | Aвтор: билки | Добавил: kisok | Дата: 2020-02-01 | Коментари (0)

Зимата се свързва с елемента вода. В цикъла на петте елемента тя символизира зараждането, първоизточника от една страна и от друга минималната активност. Цветът на водния елемент е черен или тъмно син, страната на света е Север, вкусът е солен, органите, които са свързани с Водната фаза, са пикочният мехур, бъбреците и надбъбречните жлези. Там се съхраняват първородната енергия, която получаваме от родителите си при раждането, и субстанцията, която е основа за растежа и способността за продължаване на рода. Според традиционната китайска медицина също като водата, бъбреците са извор на живот. Също в китайската медицина органите на репродуктивната система са свързани с Водната фаза. През зимата природата замира и се потапя в дълбок сън, а едно от свойствата на водата е минималната активност. Според китайската медицина нашите бъбреци са отговорни за водния метаболизъм, плодовитостта, костите, косата, скалпа и слуха. Енергията на бъбреците е невероятно важна за здравето ни. Много хора имат известен дисбаланс в бъбречната енергия поради натоварения начин на живот, не винаги балансирано хранене. На емоционално ниво страховете и преживяванията особено изчерпват тази енергия. Проблемите с бъбреците могат да се появят по всяко време на годината, но зимата е подходящото време да се грижите за тях. През зимата препоръчваме билков продукт Лю вей подобрява работата на отделителната система, и бързорастворим екстракт Шеншетонг при цистити, полинефрити, камъни и пясък в бъбреците и пикония мехур. Билков продукт Цян ле ше тун укрепва бъбреците, пикочо-половата система, нормализира отделянето на урината, Билковият продукт е ефективен при лечение на:
• профилактика и лечение на простатит;
• аденома на простатната жлеза;

За контакти:
Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com
 
 
Китайска традиционна медицина | Прегледи: 161 | Aвтор: билкови продукти | Добавил: kisok | Дата: 2020-01-18 | Коментари (0)


Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz