Вт, 2019-03-26, 1:10 PMГлавно | Registration | Вход

Търсене

Чат

Форма за вход

Shopping Cart

Вашата количка е празна

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
BGtop
Публикаци хранителни добавки
Начало » Статии традиционна китайска медицина » Китайска традиционна медицина

Entries in category: 65
Shown entries: 1-10
Страници: 1 2 3 ... 6 7 »

Sort by: Дате · Названию · Рейтингу · Комментариям · Просмотрам
Студът се заменя от топлина, а в природата всичко постепенно се преминава към движение. В началото на пролетта, според традиционната китайска медицина, черният дроб и жлъчката се активират. Това може да се прояви в обостряне на хронични заболявания на тези органи или симптоми като замайване и зачервяване на очите, звънене и претоварване в ушите, чувство за пълнота на страните и горчивина в устата, неврози, постоянни главоболия (мигрени) и колебания в кръвното налягане.
Днес, приятели бихме искали да се докоснем до орган като черния дроб, който, според концепцията на  китайската традиционна медицина, е по-активен в нощния интервал от 1,00 ч. до 3,00 ч. ако вземем предвид ежедневния цикъл. Оттук и чернодробните колики, най-често възникващи по това време, и нощни кошмари, и др.. Ако разгледаме годишния цикъл, то черният дроб през пролетния период е най-чувствителен към промени във външната среда, податлив на заболявания, включително и предписването на лечение през пролетния период, позволява максимално въздействие върху черния дроб, върху една или друга от неговите функции. Ефектът върху черния дроб през този период от време ще бъде с максимален терапевтичен ефект и максимален резултат.
За тази цел в китайската традиционна медицина има специални билкови препарати, които се препоръчват да се приемат през пролетта с превантивни, профилактични и терапевтични цели. Разбира се, това не означава, че билковите продукти в друго време на годината няма да имат ефект. Това е погрешно схващане. Билковите продукти по всяко време на деня и годината оказват влияние. Само през този период от време се постига максимална ефективност. Тук трябва да се отбележи, че по това време чернодробните заболявания се проявяват активно или се влошават в хронични форми, тъй като през пролетта черният дроб е най-активен.
Например, може да има изразени симптоми на вирусен хепатит, "спящ" преди, токсичен хепатит. Явленията на застой на жлъчката могат да се засилят, при приемане на мазни храни може да се появи горчив вкус в устата. Често пациентът  смята  това за липса на витаминни, но изследването често показва  например, увеличаване на размера на черния дроб, структурата на тъканта му. За лечение на заболявания като застой на жлъчката на фона на нервния стрес или диетични нарушения, както и вирусен хепатит, токсичен хепатит, особено на фона на злоупотребата с алкохол, най-подходящ е билковия продукт Ху ган. Този билкови препарат на традиционата китайска медицина може да се припише към групата хепатопротектори от гледна точка на западната медицина. Името му говори само за себе си. От китайски език той се превежда като „Лекарството, което защитава черния дроб“.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 66 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2019-03-24 | Коментари (0)

Преди енергията на студа (зимата) да се трансформира в енергия на вятъра (пролетта), тя преминава през земята (междусезонието). Пролетта е време, когато Природата и човекът се събуждат от зимния зимен сън. Пролетта е периода, в който започват да духат източните ветрове. Традиционната китайска медицина и философия казва следното Изтокът ражда вятъра, вятърът ражда дървото, дървото поражда кисел вкус, а киселият вкус поражда черния дроб. Черният дроб произвежда сухожилия, сухожилията раждат сърцето, а черният дроб управлява очите. От емоциите, това е раздразнението. Раздразнението разрушава черния дроб. За профилактика ползвайте билков продукт Сяо яо.
Иска ни се да свалим тежките зимни дрехи и да станем по-леки отвътре. В диетата ни през пролетта значително намалява приеманото количеството месо (мазнини), масло. Пилешкото месо е подходящо за пролетния сезон. Много ни се иска през пролетта да хапваме зеленина, зеленчуци, нещо леко. В природата започва да нараства ян - денят се увеличава, расте броя на слънчевите дни и те стават по-топли. Всичко започва да оживява, да набира сила.
Детоксът е начин на прочистване на организма. Не става въпрос за диети. От гледна точка на традиционната китайска медицина (ТКМ) и диетологията, по това време на годината трябва да се консумират повече продукти, които дават сила и по-малко замърсяващи тялото ни. Това са зърнените култури - зърнени каши на вода, кълнове на семена, зеленчуци. Сред зеленчуците са за предпочитане - морковите, зелето, ряпата, репичките, дайконът. Те ще прочистят червата и ще премахнат дискинезията на жлъчните пътища. Ако нямате такава възможност можете да пречистите храносмилателната система с билков продукт Карвипар или Прогелвит. Най-активни през пролетта са черният дроб и жлъчния мехур. Те участват в храносмилането и метаболизма. Едни от основните органи на детоксикация.
Другите плодове и зеленчуци очакват своя сезон - лятото. В суров вид (особено сокове), сега - не се препоръчват (не са полезни).
Течности трябва да се пият толкова колкото Ви се иска !!! Не прекалявайте !!! Така казва вековният опит на китайската диетология, а не новите, които (казват пийте много вода) и не са потвърдени от времето и без дългосрочни резултати. Пийте само чиста вода. Тя ще изпълни клетките на нашите тъкани и органи. Различните напитки силно натоварват бъбреците, повишавайки тяхната функция за образуване на урина и отслабвайки силата им.  "Пия и пишкам". Намалете приема на сладкарски изделия, сладкиши, кафе, кисело мляко и прясно мляко. Тези продукти "изключват" далака от храносмилателната система, което води до необичайни изпражнения, мускулна слабост, умора и кървене. Най-добрите билкови продукти за здравето ще бъдат билков продукт Карвипар, Прогелвит, "Сяо яо", "Ху Ганг", слива "Вълшебна красота", "Син Ан бао".

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 60 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2019-02-23 | Коментари (0)

Стомахът трябва да се защитава - от работа му зависи здравето и самочуствието ни. Повечето заболявания са лесно лечими, ако състоянието на стомаха е задоволително. И обратно: дори простото неразположение може да се превърне в продължително заболяване, когато стомахът е засегнат. Какъв симптом ви притеснява дори при леко неразположение или лека настинка? Липса на апетит, гадене.
Стомахът винаги поема първия удар - това е нашата напреднала линия на защита. "Не наранявай Ци на стомах" - е предписанието на традиционната китайска медицина. Защото древното правило може да се тълкува по следния начин: при никакви обстоятелства не отслабвайте силата (Ци) на стомаха - контейнера не само за храна, но и за лекарства. Когато предписва лекарство на пациент, китайският лекар неуморно се грижи за стомаха му. Съставът на  рецептите на традиционната китайска медицина винаги включва компоненти, които предпазват стените на стомаха от възможни токсични ефекти. Като се вземат тези билкови продукти и чайове, пациентът не може да се страхува от "диспептични нарушения" - гадене, повръщане и други проблеми, които се появяват в анотациите към европейските лекарства като "странични ефекти".
Спомнете си как протичат процесите на храносмилането в нашето тяло. Първо, всяко парче храната трябва да се дъвче 36 пъти - това е просто правило, което знаем от детството. И това е доста разумно - в края на краищата „яденето“ на лошо дъвчената храна ще подейства зле на стомаха. След това храната се абсорбира и преминава в далака ("китайска"), който я превръща в фино  хранително вещество и я транспортира през тялото. Известно е, че далакът работи със стомаха "извън фазата": силата на (Ци) на далака е насочена нагоре, а Ци на стомаха е насочено надолу. Съответно, далакът вдига хранителните вещества до главата, докато стомахът, напротив, изхвърля всички „мръсни“ - отпадъци. По този начин, той освобождава пространство отгоре, в мозъка, за чисти течности и хранителни вещества, които далакът вдига.
Така трябва да се случва, но ... Оказва се, че Ци на стомаха може да "спре" и дори "да тръгне" в обратна посока, т.е. да се качи нагоре. Какво чувстваме, ако понижаващата функция на стомаха е прекъсната, ще спре Ци? Първо, апетитът ще се влоши и след това ще изчезне, след това ще се появи подуване и болка в стомаха. Ако Ци на стомаха започва да се движи нагоре, то ще бъде придружено от хълцане, оригване, гадене, евентуално повръщане. Болестта, възникнала на този фон, дори и да не е тежка, се лекува с големи затруднения. Горните симптоми, и най-важното - усещането за "мътност" в главата - това е картината на ранен стомах. Няма значение кои от вредните фактори дава тласък. При ТКМ тези симптоми се наричат "празнота на стомаха". Казано по-просто, това е бавен, слаб стомах. За засилване работата на стомашно-чревния тракт може да приемаме билкови продукти, като пилюли Ци.
Стресът и медикаментите, преяждането, алкохолът и лошото качество на храната могат да бъдат пораждащи фактори. В допълнение, стомаха може да бъде отслабен от продължително хронично заболяване или хронична умора. Механизмът е съвсем прост. Слезката, най-близкият съюзник на стомаха, контролира мускулите и тяхното хранене. Поради хроничната умора мускулите нямат време да ядат и да се възстановят. Включително мускулните стени на стомаха. Хранене късно вечерта, прави лоша услуга на храносмилателната система.
Не забравяйте: "Яжте закуска сами си, и дайте вечерята на врага"? Защо? Стомахът "отива да спи" в 19:00 - това е времето на минималната активност на неговия меридиан. Максималната активност на меридиана на стомаха се проявява между 7-9 часа сутринта. Всичко, което се яде през нощта, попада в "спящия" стомах. Така че вместо процесите на разцепване и абсорбция ще има естествени процеси на разлагане, ферментация и гниене. А на сутринта, когато стомахът "се събуди", няма да му бъде до закуска. За апетита да не говорим.
Освен това стомахът може да включи най-простия механизъм на защита - гадене. Ако ви се гади, стомахът ви търси помощ. Как да му помогна? Не преяждайте, не яжте през нощта. Разходките, ходенето на чист въздух през деня укрепват далака и помагат на стомаха да смила храната.
Застой на Ци на стомаха. Това е друг  синдром. Друго име - “натрупването на храна в стомаха” - говори само за себе си. Среща се при неправилна диета, рязко преяждане или консумация на "тежка" храна. Това състояние е придружено от чувство за пълнота, преливане, а след това и болка в епигастралната област - „под лъжицата“. Липса на апетит. Ако се пристъпи на оригване, парене, повръщане - това са признаци на необичайно увеличаване на Ци на стомаха. Дебело бяло покритие на езика, наподобяващо мазнина, сочи за излишно натрупване на храна в стомаха. 
Всеки от нашите вътрешни органи работи както за организма като цяло, така и за самия него. Например, когато стомахът произвежда стомашен сок, без който процесът на храносмилането е невъзможен, това е работа за доброто на тялото, т.е. функцията ян. И когато той произвежда мукоид - основа на стомашната лигавица - това вече е работа за себе си, ин-функцията на стомаха. При неуспех на някоя от функциите възникват съответни заболявания - синдроми.
Как може да помогнем с билки , например при киселини и лошо храносмилане пръв помощник е билковият продукт Ци.  Също така може да Ви помогне и елексир Сяо ши бао.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 154 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2019-02-12 | Коментари (0)

От гледна точка на традиционната китайска медицина (ТКМ) функционирането на черния дроб в човешкото тяло прилича на работата на диспетчер. Да Натрупва, съхранява, разпределя и наблюдава за разпределението - това е основната задача на черния дроб. По-специално, черният дроб според традиционната китайска медицина трябва да натрупва и съхранява кръв. Да следи, че всички органи и тъкани имат достатъчно количество циркулираща кръв. Задачата не е лесна, ако считаме, че нуждата ни от кръв зависи от времето на деня, натоварването на тялото и т.н. Така че, ако черният дроб не е съхранил достатъчно кръв, човек може да почувства замаян, ако мускулите изискват кръв, но това не е достатъчно - са възможни гърчове, изтръпване на ръцете и краката. При жените менструацията става оскъдна или даже отсъства. Също толкова важна част от работата на черния дроб е контролът на циркулацията на енергия (Ци). Когато енергията циркулира свободно, човек лесно преодолява стресовите ситуации, и е в балансирано състояние. Но всяко посегателство върху свободата на това движение ще се прояви външно, и преди всичко - емоционално. Нюансите на палитрата от емоционални смущения могат да бъдат диаметрално противоположни: от депресия (рев, тъга, неясна тревожност) до крайно възбуда (гняв, раздразнение, неспокоен сън с изобилие от сънища, вълни в очите, замаяност). Проявите зависят от това, какви процеси се случват в черния дроб: има застой на Ци или обратно, наблюдава се хиперактивност. Обратният процес също е възможен: ако човек е подложен на стрес за дълго време, изпитва емоционален стрес, тогава ще настъпи емоционален срив, който ще доведе до нарушаване на свободното движение на енергия Ци. Черният дроб не само е отговорен за циркулацията на енергия, но и регулира като цяло всички процеси на циркулация в тялото. Както казват китайските лекари, "необходимото вдига, ненужното спуска". Плюс - участва в процесите на храносмилането, ръководи процеса на секреция и отделяне на жлъчката.
Ако черният дроб прехвърли гнева си върху далака, се забелязва  подуване на стомаха, диария и други признаци на нарушен транспорт на хранителни вещества, не добра абсорбция на храната. В този случай, раздразнителност, депресия и изблици на гняв няма да ви накара да чакате - всичко това показва застой на Ци в черния дроб. Зачервяването и честата сълзивост в очите според традиционната китайска медицина показва, че черния дроб се нуждае от профилактика.
Какво може да предпази черния дроб - например популярния билков продукт Сяо яо. За възстановяване на функцията на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища, нормализиране на състава на жлъчката може да помогне билковият продукт Ху ган. Билковият продукт Ху ган се използва се при лечение на вирусни и хронични хепатити, инфекциозни заболявания на черния дроб, цироза на черния дроб, дисфункция на жлъчния мехур, обостряне на хроничен холецистит, при отравяне.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 22 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2019-02-02 | Коментари (0)

В борбата срещу вирусните инфекции китайската медицина идентифицира две стратегически области. Първият включва използването на така наречените имуностимулатори, които укрепват и подхранват организма - например, подобряват образуването на кръв, укрепват функциите на различни органи, насищат организма с витамини, микроелементи и други полезни вещества. Този метод приблизително съответства на класическото понятие за "засилване на имунитета", а хранителните добавки могат да се използват за предотвратяване на грипа. Вярно е, но тук има едно „но“ ...  Бактериите и вирусите, като всички живи същества, се нуждаят от храна, за да поддържат своята жизнена дейност. А имуностимулаторите са деликатес за всеки организъм, включително и за инфекциите: колкото са по хранителните вещества, толкова по-желани са те да се консумират.
Ето защо по време на Грипна епидемия и при ОРЗ и при контакт с болни не трябва да приемате лекарства, които съдържат женшен, астрагал, алое вера и други растения с подобен ефект. Много е важно да не го правите това, когато имате настинка. В условията на грипна епидемия или по време на настинка, приемането на хранителни добавки засилващи имунитета само ще доведе до размножаване на патогенни вируси и бактерии и обостряне на заболяването. В крайна сметка, при вирусите и бактериите метаболитни процеси протичат много по-бързо, отколкото при хората. За времето, през което хранителните вещества се усвояват в организма, и достигат до точката на приложение, бактериите вече са ги усвоили и раждат ново поколение. Следователно, по време на грипната епидемия, китайската медицина препоръчва втората стратегия: да се унищожават вирусите и бактерии, които са влезли в тялото, или да възпрепятства тяхното възпроизвеждане.
Всеки ден си палете билкови пръчици срещу грип и кашлица. Можете да си правите вечер и през деня ароматерапия с билкови масла- евкалипт, кедър, мента, бор с арома лампа. Пийте черен чай. А ако заболяването все пак е започнало, е необходимо бързо да се облекчат симптомите и да се намали интоксикацията с помощта на билкови препарати с антивирусно и антибактериално действие. Тези лекарства включват билков продукт "Шуан Хуа Бао"  неговият "екип" Вайда и билков продукт Сребърно перо.
Еликсир "Шуан Хуа Бао" има противовъзпалително, антимикробно и антивирусно действие. В борбата с настинката пийте черен чай и сок от лимони. В китайската медицина се използва за лечение на остри респираторни вирусни заболявания и техните усложнения, както и за корекция на други състояния, придружени от интоксикация. Растенията, които са част от билковия продукт, могат бързо да се справят с вирусна инфекция, да намалят тежестта на симптомите, да намалят токсичността, да се борят с бактериалните усложнения. Лекарството може да се използва в комбинация с класически методи за лечение. Съчетава се добре с антибиотици, антимикробни и противовъзпалителни лекарства от европейската медицина.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 173 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2019-01-15 | Коментари (0)

Студеният и тъмен зимен сезон е време на размисъл, почивка и възстановяване. Зимата е свързана с вода - елемент на спокойствие, който олицетворява потока. Водният елемент в тялото е свързан с кръвообращението, потта, сълзите, пикочния мехур и, най-важното, бъбреците. Храната в разгара на зимата както препоръчва традиционната китайска медицина трябва да бъде по-малко кисела и по-люта, за разлика от тази която консумираме през есента. Необходимо е да се намали консумацията на сурови зеленчуци, защото те, според китайската медицина, охлаждат нашето тяло. Супи, особено пилешки, варени зеленчуци, зърнени храни, чесън и джинджифил - това е, което трябва да влезе в зимната ви диета, това е, което затопля тялото ви отвътре. Пийте черен чай, консумирайте повече цитруси лимони и портокали. Слушайте собственото тяло си!  Ако Вие се чувствате уморени, не се опитвайте да продължите в същото темпо. Лягайте си по-рано, за да се чувствате бодри на следващия ден. Традиционната китайска медицина препоръчва да се обличате по-топло през зимата, но и тука трябва да бъде спазен разумен подход. Ако сте прекалено топло облечени, а навън не е много студено, тогава Вие не толкова ще се топлите, колкото ще се изпотите. Потта усложнява движението на енергия "Ци" (qi) през тялото, което от своя страна ще причини нежеланата настинка.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 30 | Author: Иванова | Добавил: kisok | Дата: 2019-01-15 | Коментари (0)

Простатата  е "второто сърце на мъжа" -  така тя се нарича от древни китайски лекари.

Мъжете трябва да знаят причините за развитието на простатита. Простатитът, независимо дали е в начален етап или хроничен, но във всеки случай това е възпаление на простатната жлеза. Все повече млади хора в периода на активен полов живот се сблъскват с този проблем. Причини - инфекции, заболявания на ректума, застой на кръвта и лимфата в гениталиите, хормонални разстройства, хипотермия и всичко, което води до отслабване на имунната защита. Както е известно от китайската традиционна медицина отслабения имунитет "отваря порта" за всяка инфекция. Отслабения имунитет не е в състояние да ограничи агресията на вируси и микроби, които могат да предизвикат възпаление на простатата. Но инфекцията само запуска механизма на възпалението на простатата. Впоследствие хроничният простатит "от услугите" на инфекцията вече не се нуждае и продължава да съществува независимо. Това е ролята на вътрешните смущения в тялото, които задействат простатита.
Но, освен вътрешни причини, традиционната китайска медицина посочва и външни фактори, които могат да повлияят върху развитието на простатит. Например, заседналия начин на живот нарушава кръвоснабдяването на простатата.  Поради заседналия начин на живот бавно се формира стазирането на кръвта. Това означава, че храненето на тъканите на простатната жлеза и нейната защита рязко се влошават. Стресът според традиционата китайска медицина води до разрушителни промени в хормоните.
Учените са убедени, че една от основните причини за "мъжките" проблеми е намаляването на нивото на тестостерона, основният мъжки хормон. Всъщност човек става човек точно заради този хормон. Много мъже на средна възраст изпитват значителна липса на тестостерон. Тестостеронът е виновен за нестабилна ерекция, слаба еякулация, отслабване на сексуалното желание при мъжете. Известният омагьосан кръг се е образувал и болестта започва да "движи" в този кръг. Това е картината на хроничния процес.
Защо лечението често води до временни ефекти? Защото някоя от горните причини, възникващи в живота на един човек, е в състояние отново да се прояви. Така, че можете да живеете, като от време на време да лекувате простатата си. И можете да живеете с просто правило: да изключите от начина на живот всичко, което може да доведе до появата на болестта или влошаване на съществуващо хронично заболяване. Тялото на мъжа се нуждае само от малко помощ, за да произведе достатъчно тестостерон самостоятелно. На първо място, процесът на движение може да помогне. 
В природата има достатъчно "строителни материали" наричани естествени растителни хормони. Например коренът на астрагала не само регулира нивото на половите хормони, но и нормализира сърдечната активност, намалява нивата на кръвната захар. Плодовете Cornel са известни със своя антибактериален и тонизиращ ефект. Коренът от сладък корен премахва спазмите и помага да се премахнат токсините от тялото. Лепкавата ремания нормализира работата на сърцето, подобрява свойствата на кръвта. Всички тези билки се съдържат в билковия продукт "Цян ле шу тун". В превод от китайски Цян ле шу тун означава ден и нощ. Ефикасно средство на традиционната китайска медицина за подобряване на функциите на пикочополовата система и профилактика на разпространени мъжки заболявания.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 61 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-12-17 | Коментари (0)

Китайските лекари, основаващи се на концепцията за y-син и теорията за взаимното преобразуване на субстанциите ин и ян, препоръчват да се натрупа и да се съхранява енергията през зимата. Според теорията на традиционната китайска медицина зимата е сезон на почивка и възстановяване в природата; Това е периода на разцвет на пасивната ин енергия, която изисква бездействие. През зимата човешкото тяло, подобно на цялата природа, "се затваря" и много процеси в него се забавят. Студеният сезон поставя определени изисквания към нашето поведение, начин на живот и хранене. Нуждаем се от енергия, за да се затоплим и да се предпазим от студа. Ние имаме нужда от храни с голямо съдържание на ян, от храна с високо съдържание на мазнини, висококалорични храни, горещи храни и напитки. В "Трктата на Жълтия император за Вътрешното"  - един от най-древните китайски медицински трудове - пише: "Трите месеца на зимата се наричат време на съхранение в укритие ". "Водата се превръща в лед, земята се напуква". Не трябва да se нарушава субстанцията ян, трябва да си лягаш рано и да ставаш късно, трябва да спиш, докато слънцето не изгрее. Емоционалните стремежи трябва да бъдат скрити. Трябва да избягвате студа и да се стремите към топлина ... Ако не следвате препоръките, ще повредите бъбреците и през пролетта ще страдате от заболявания на сухожилията, нарушения на кръвообращението и циркулация на ци в крайниците.
Зимен режим и начин на живот...   натрупваме ин
И така, за да следваме природата, през зимата трябва да спим по-дълго. Трябва да си лягаме по-рано - не по-късно от 23 часа; не трябва да се става твърде рано - поне час преди изгрев слънце. За предпочитане е да се разхождате сутрин. Осем часа сън са достатъчни за здрав организъм. За болни и изтощени хора - и това е почти цялото население на мегаполисите и големите градове - по време на ежедневната активност на меридиана на бъбреците (между  17 - 19 ч.) се препоръчват поне 20 минути сън.
... съхранение на ян
За тази цел е препоръчително да останете на закрито по-дълго, отколкото на вън. Тази препоръка обаче не отменя необходимостта от ежедневно разхождане и ходене по няколко километра. Освен това, за да се натрупа ин и съхрани ян, трябва да се обличаме в зависимост от времето - тоест, така че да не се отделя много пот.
В съответствие с понятието у-син, зимата е времето на бъбречната активност. И каналът на този орган, както е известно, преминава и през долните крайници. През зимата, за да не се увредят бъбреците, които се страхуват от студа, китайските лекари съветват да се държи в топлина цялата долна част на тялото, особено на долната част на гърба, коленете и петите. Въпреки това, в топлината трябва да са не само краката, но и ушите, които, според теорията на китайската традиционна медицина, "се отварят" бъбреците.
Храната през студения сезон
Вместо пресни зеленчуци - свинско или свинска мас. За да запазим ян, през зимата трябва да се опитаме да ядем горещи ястия, агнешко. За същата цел, китайските лекари съветват да се пие разредено сладко вино в малки количества.
За да се натрупва ин, не забравяйте да включите в диетата на свинско и мазнини. Според китайски експерти, то не само укрепва ин, но и тонизира бъбреците, успокоява черния дроб.
Да се откажете от студената храна и напитки. "Студено" - не само по отношение на температурата. Потреблението на сурови плодове и зеленчуци, както и салати трябва да се сведе до минимум. Според източните специалисти по хранене вредни са продуктите, които са  замразени, но също и замразяваните продукти, защото "студът, съдържащ се в тези продукти, не може да бъде отстранен  дори чрез топлинна обработка".
Ако погледнете на звездата у-син, ще видите, че на зимния сезон съответстват бъбреците и соленият вкус. По това време на годината е полезно да се използват за храна туршии, тази храна дава енергия на бъбреците. Въпреки че трябва да знаете мярката във всичко ...Основни вкусове през зимата са още киселия и сладкия  вкус, които спомагат за "натрупването на ин". (Според китайската традиционна медицина сладък вкус имат не сладкиши базирани на бяла захар, а зърнените и месните продукти: Месни супи и пилешко месо) Особено полезно е киселото зеле. Освен това, през студеното време е необходимо да се поддържа горчивия вкус ян на съцето. За това е подходящ черният чай, който за разлика от зеления чай има свойства да затопля. Според звездата у-син, цветът на зимния сезон е черният. Следователно, черни продукти и подправки, като черен сусам, черен кардамон, маслини и черен хайвер, ще "раждат Ци" и по този начин ще имат благоприятен ефект върху здравето.
В Китай зимата се счита за сезон на бобовите растения, включително соя, грах, боб, зелен боб и фасул. Както белият, така и червеният боб са особено полезни по това време на годината. Той има същата форма като бъбреците. Според китайските лекари бобът укрепва ин на бъбреците.
Тариционната китайска медицина препоръчва профилактика на бъбреците през зимата с билков продукт Лю вей.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 62 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-11-29 | Коментари (0)

Зимата идва... Сменихте ли вече гардероба си? Значи трябва да смените и храната си! Защото и хранителните продукти се разделят на летни, зимни и демисезонни, топли студени.
Усещате, че настивате и се разболявате,- чесъна, меда, горчицата, джинджифила ще ви помогнат да се справите с простудата. Но ако имате повишена температура, горещ чай и мед не се препоръчват. Защото медът може да засили вътрешния огън и жар. В тази ситуация най-добър е лимонът, който е студен продукт и ще Ви помогне да се справите с високата температура. 
При сериозни възпалителни процеси ОРЗ, грип и температура –  можем да Ви предложим билкови продукти на традиционата китайска медицина – природни антибиотици „ Шуан хуа бао” и билков еликсир „ Чин же ду” е най-ефективен при висока температура и повръщане. Билковите продукти не предизвикват астеничен синдром след острата фаза на болестта. 
В началния период на заболяването препоръчваме да се използвате бързоразтворим екстракт „Вайда” и „Сребърно перо”. При простуда с запушен нос ще Ви помогне Бързоразтворим екстракт Чуансюн кели.
При кашлица няма да намерите по-добър еликсир от „Ке Лин”. Изключително добър е за малки деца! 
През зимните месеци за да не боледувате радиционната китайска медицина препоръчва профилактика через ароматерапия с лечебни  свещи срещу грип и срещу кашлица. 
Китайските философи учат, че всичко във вселената е в движение. Движението е най-добър начин за поддържане на здравето на човека!” Ако не бягаш, докато си здрав, ще бягаш, след като се разболееш.”/Авицена/
 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 122 | Author: билкови | Добавил: kisok | Дата: 2018-11-25 | Коментари (0)

Бъбреците са орган на дълголетието. Затова в Китай жените след 38 г. и мъжете след 42 г. започват редовно да подхранват бъбреците приемат билкови продукти Лю вей. Именно грижата за бъбреците подмладява човека. В бъбреците се намира основната енергия и субстанция на организма. Това са енергията и субстанцията, които сме получили от родителите си. Бъбреците са отражение на жизнените сили, които сме получили от майката и бащата в момента на зачеването.

Според западната медицина основната функция на бъбреците е да филтрира кръвта и да образуват урина. Традиционната китайска медицина се концентрира основно върху две отделни задачи.

Десният бъбрек има за задача да поддържа необходимата температура на организма, да запазва и топли стомаха и далака, и да въздейства на либидото ни. Той произвежда предпазваща енергия и раздвижва всички течности в организма. Десният бъбрек е непосредствено отговорен за жизнената сила на организма ни. Бъбреците са единственият орган, където излишъкът от Ин или Ян не предизвиква дисбаланс. В бъбреците може да се появи единствено недостиг на енергия, докато във всички останали органи може да има както недостиг, така и излишък. Цялата пикочно-полова система е зависима от силата на бъбреците. Затова през зимата можете да приемате профилактично билков продукт Лю вей.

Левият бъбрек според традиционата китайска медицина е свързан със субстанцията на организма. Той е отговорен за образуването и качеството на костния мозък, костната маса, главния мозък, косата, зъбите, веждите. Затова, когато пациентът има смущения в костната маса, традиционната китайска медицина веднага започва да лекува бъбреците. Артрозата също е причинена от смущения, дисбаланс в енергията на левия бъбрек. С укрепването на енергията на левия бъбрек ще се укрепи и костната система.

При отслабени бъбреци можете ба приемате следните билкови продукти "Цзян Ле Шу Тун"  и Пилюли "Лю вей" .
 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Китайска традиционна медицина | Прегледи: 183 | Author: билкови продукти | Добавил: kisok | Дата: 2018-10-19 | Коментари (0)

Copyright MyCorp © 2019 | Site managed by uCoz