Пт, 2021-03-05, 8:20 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Есенни рецепти за красота
Според китайската медицина, есента е времето когато най-активни са белите дробове и дебелото черво, - това са органи, от които зависи състоянието на кожата ни. Ето защо, грижата за кожата през есенния сезон има свои собствени характеристики. Източната косметология подчертава, че през есента е необходимо не толкова да се овлажнява кожата, колко да се поддържа, затопля и подхранва. Това е едно от най-важните правила за есенна грижа на кожата.
В китайската традиционна медицина се смята, че белите дробове се хранят от далака и подхранват на свой ред бъбреците. Далакът, подобно на бъбречната система, се страхува от студа. За профилактика на далака ползвайте капсули Ци. За подхранване на бъбреците ползвайте билков продукт Лю вей. Така че през есента е необходимо да използвате тези козметични средства, които " ще движат кръвта, затоплят и изтласкват влагата". По същата причина, през есента нашата кожа се нуждае от масаж, който бързо подобрява кръвообращението и лимфната циркулация. Важно условие за ефективността на такъв масаж е да го направите с "правилната" козметика, т.е. тази, която съдържа необходимите компоненти през есента.

Такъв е например екстракт от чаени листа. Чайният лист е мощен естествен антиоксидант, съдържа етерични масла, микроелементи, витамини, танини, кофеин и много други. Благодарение на този състав, чайният екстракт съдейства за регенерирането на тъканите, укрепва тъкънта, премахва токсините. Укрепва стените на кръвоносните съдове и подобрява движението на кръвта и лимфата по капилярите. Ето защо козметика която е произведена на базата на чаени листа дава отличен резултат при подготовката на кожата за зимата. Използвайте мляко, крем или емулсия.

Друг компонент, особено важен за козметичните продукти през есента, е масло от Ший. Този прекрасен антиоксидант може бързо да възстанови кожата, изтощена през лятото от слънчевите лъчи. Маслото от Ший лекува леки наранявания и "движи" кръвта в най-малките съдове. Подхранва, омекотява и овлажнява кожата, възстановява еластичността ий.

Не забравяйте, че по всяко време на годината можем да повишим ефективността на козметиката, ако поддържаме тялото си отвътре!

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-09-14) | Author: Иванова E W
Views: 227 | Tags: далак, здраве, масло от Ший, дебело черво, красота, бъбреци, китайска традициона медицина, бял дроб, есен | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz