Пт, 2021-03-05, 7:55 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Есента – не е време за боледуване!
Есента е времето, в което се погрижим за белите дробове. Според концепцията за У Син, в традиционната китайска медицина белите дробове изискват специално внимание през есента. В нашето тяло белите дробове са разположени в гръдната кухина и от всички органи те заемат най-високото положение. В традиционната китайска медицина се смята, че белите дробове покриват останалите органи, като балдахин. Тяхната задача е да спуснат ци, която се образува при дишането. Белите дробове функционират нормално в определен диапазон от температура и влажност. При студен сух въздух, който е типичен за есенния период, белите дробове се увреждат, техните функции са нарушени. Според принципите на ТМК през този период е необходимо да се укрепя ци, ин на белите дробове и да се овлажнят. Билковите  продукт (лекарствата), които се препоръчват за укрепване на енергията на ци, ин и за попълване на течности в организма, са еликсирите "Лаочжан" и "Лаоли". Тези еликсири подобряват качеството на съня и подобряват имунната функция. При настинка и болки в гърлото, ларингит, фарингит породени от сухота и студ ще ни помогнат Билков екстракт Вайда и Еликсир Шуан хуа бао при температура Чин же ду!
Сега нека разгледаме защо много хора страдат от бронхит през есента. Причината за това е сухото есенно време, което допринася за сухота на дихателните пътища и кашлица. И дори след като са излекувани, много хора отново се разболяват. Защо? Тъй като кашлицата лесно възниква, когато Ци и ин на белите дробове са отслабени. Есенните респираторни инфекции причиняват възпаление на горните дихателни пътища, или в терминологията на ТКM - огън в белите дробове. За отстраняване на излишната топлина от белите дробове се използва еликсирът "Шуан хуа Бао"
Друга есенна билкова добавка са хапчетата (пилюли) Лю вей. Защо се препоръчват?
Често увреждането на белите дробове се случва при тези с отслабени бъбреци. Бъбреците помагат на белите дробове да спуснат ци. Когато бъбреците са празни, ци на белите дробове не спуска надолу, възниква кашлица и задух.
Бъбреците най-често се засягат от студа, затова през студения сезон се препоръчва използването на пилюли Лю вей. Те подхранват и затоплят бъбреците. В същото време те допринасят за профилактиката на респираторни и вирусни, заболявания.
Факт е, че през есента тялото ни е склонно към сухота. Сухотата допринася за изчерпването на течността и ин на белите дробове. В същото време, едновременно с белите дробове, черният дроб и бъбреците страдат от това. В резултат се появяват симптоми на сухота: суха кожа на устните, сухота в устата, желание за често пиене на вода. Тези симптоми се причиняват именно от липсата на течности и ин в черния дроб и бъбреците. Билков продукт Лю вей подхранва Ин на бъбреците и черният дроб, премахва сухотата. Когато попълним Ин на черния дроб и бъбреците, хидратацията се възстановява в цялото тяло.
За контакти:
Тел : +359 886 031 394
Email: bilkite1@gmail.com
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2020-10-10) | Author: билкови продукти E
Views: 82 | Tags: бронхит, ТМК, есен, болно гърло, Вайда, вирусни, кашлица, лаоли, лю вей, ОРЗ, коронавирус, белидробове, грип, студ. вируси, бъбреци, простуда, ковид-19билкови добавки, настинка, здраве, билков продукт, традиционна китайска медицина, фарингит, черен дроб, билки, влага | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz