Пт, 2021-03-05, 9:20 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Как да защитим сърцето?
За да защитим сърцето най-достъпното за всички възрастови групи упражнение е - ходенето, и то с добро темпо: 100-120 крачки в минута, както и за младите хора дори повече. Ако Вие изминете поне пет километра в ден, това ще помогне да не грохне сърцето преждевременно. Поне част от пътя до работа минете пеша и по-рядко използвайте асансьор.

За сърцето не е безразлично това какво ядете! То харесва витамини, особенно витамини от група B, благоприятно влияещи върху липидния метаболизъм, както и аскорбинова киселина и витамин Р, който нормализира съдовата пропускливост. Витамини има най-много в плодовете и зеленчуците, които също са богати и на фибри. А фибрите са способни да извеждат холестерола, който създава на сърдечно-съдовата система много проблеми.

Сърцето се нуждае от омега-3 полиненаситени мастни киселини, които се съдържат в голямо количество мазна морска риба. Тези вещества влизат в мембраните на сърдечни клетки и го предпазват от развитие на аритмии. От всички химически елементи сърцето най-много се нуждае от:
• калий (той подобрява функцията на сърдечния мускул, помага да се премахне излишната течност; най-много го има в картофите, тиквата, зелето, кайсиите, сините сливи, сушените кайсии, смокините, шипката, черното и червено френско грозде, магданоза)
• магнезий (този елемент има седативен ефект и диуретично действие, поддържа тонуса на стените на кръвоносните съдове, така че не пренебрегване овес, просо и елда, както и ядки, грах, цвекло, моркови, маруля, пшенични трици, бадеми, банани). Американски учени са установили, че тези, които ежедневно получават най-малко половин грам магнезий - (колкото се съдържа в един банан), при тях рискът от инфаркт се свежда до минимум. Много полезни са ябълките, поради голямото съдържание на пектин в тях.

Основните симптоми, които могат да показват наличието на сърдечно-съдово заболяване при хората са:
Продължителната с времето болка макар и влошава качеството на живота, не е по-малко опасна и може да са свързава не със сърцето, а с мускулни спазми. Реално опасни са тези болки, които човек чувства, когато се упражнява и натоварва. Ето защо, електрокардиограмата трябва да се извършва както в спокойно състояние, така и на велоаргометъра или бягащата пътечка.
Един от основните симптоми за сърдечно-съдово заболяване, разбира се е високото или ниското кръвно налягане. В допълнение очевидните симптоми включват: главоболие, дискомфорт - обща слабост в гърдите, замъглено зрение, умора, смущения в ритъма на сърцето, задух при усилие и физическо натоварване, подуване на краката и лицето, сухота в устата, жажда.
Важен рисков фактор е високият холестерол. Да подържате холестерола в нормални граници ще ви помогне билковият продукт Цзин Ю. Той е комбинация на масла понижаващи холестерола. Необходимо е да се спомене и факторът с наднормено тегло и тютюнопушенето.

Не очаквайте магически хапчета от лекаря, трябва да се мисли за и създаване на собствена система за здравословен начин на живот. 

Основният рисков фактор за сърдечно-съдовата система е атеросклерозата. Тя е коварна с това, защото се развива без симптоми. Инвестирайте в артериите си! Доброто състоянието на артериите зависи от това дали достатъчно количество кислород, от една страна, получава мозъка, от друга - сърцето. Направете си на първо място, кръвен тест - общо липидно състояние и второ - ултразвук на съдовете на шията. Въз основа на резултатите от тези изследвания можете да получите цветна картограма - изображение на вашите плавателни съдове. 
 Профилактично за хора над 45 години традиционата китайска медицина препоръчва билков еликсир Син ан Бао.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com

Тел:  +359 886 031 394

 

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-06-25) | Author: билкови E
Views: 225 | Рейтинг: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz