Ср, 2021-10-27, 5:40 AMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Лято - отпуска, презареждане, огън, сърце.
Лятото допринася за растежа на активността и креативността - това е времето за попълване на духовните ни сили, за реализиране на творческия ни потенциал. През този период изпитваме прилив на енергия, желание да се движим повече, да спортуваме. Това е сезона на отпуските и време за презареждане на батериите!
Защо това е така?

Това има обяснение в теорията на китайската медицина. Според философската концепция за у-син лятото се свързва с елемента „огън“, който символизира максимална активност. В човешкото тяло сърцето, умът и духът се контролират от елемента на огъня. Когато елементът "огън" е в хармония, сърцето на човека е силно и здраво, умът е спокоен, а сънят е здрав. Ако елементът "огън" загуби равновесие, това се проявява с възбуда, нервност и безсъние.

Как влияят летните жеги на сърцето? 
Тъй като този орган принадлежи към елемента на огъня и меридианът на сърцето е „горещ“ сам по себе си, излишната топлина може да навреди. По-точно, уврежда предимно перикарда - защитника на сърцето. Например Еликсир Син ан бао успокова сърцето. За да се предотврати разпалването на „сърдечния огън“ през топлия сезон, в древни времена китайските лекари съветвали да се спазват няколко правила: ставайте на разсъмване, лягайте си през нощта, давайте на тялото почивка по обяд; пийте достатъчно течности; въздържайте се от гняв, запазете спокойствие и вътрешна хармония. И също - правете прости и ефективни упражнения.
Ако нямате достатъчно мотивация да правите всичко добавете Еликсир Син ан бао. Билковият продукт подобрява кръвоснабдяването и подхранва сърдечния мускул, предпазва от развитие на исхемическа болест на сърцето и риска от инфаркт.

От гледна точка на TКM, най-благоприятното време за лечение на който и да е орган и активирането на ци в съответния канал е периодът на максимална активност на този меридиан. Това твърдение се отнася както за дневните, така и за сезонните ритми. Времето на максимална активност на сърдечния меридиан е от 11 до 13 часа, а най-доброто време на годината за укрепване на сърцето е лятото. Лятото е от полза за натрупването на енергия, която е толкова необходима за нас през студения сезон. Ако през топлия период не е възможно да укрепите сърцето и да натрупате достатъчно енергия, през зимата човек постоянно изпитва умора. Ето защо, за да посрещнем следващата зима напълно въоръжени - на високо енергийно ниво, е необходимо да вземем мерки днес. Не пропускайте това благословено време на годината!
​​​​​​​
За контакти:
Тел : +359 886 031 394
Email: bilkite1@gmail.com
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2021-07-24) | Author: билкови W
Views: 34 | Tags: сърдечносъдови, енергия, здравослони, билкови, сърце, инфаркт, лято, коронавирус, билкови продукти, перикард, огън, добавки, билки, сън, Здрав, сърцето, ковид | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz