Пт, 2021-03-05, 8:25 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Лятото е времето, когато е най-активно сърцето
Лятото е времето, когато е най-активно сърцето.
Лятото насърчава растежа на активността и творчеството, това е и  време за изпълване на нашите духовни сили, реализиране на творческия потенциал. През този период ние преживяваме вълна от енергия, желание да се движим повече, да спортуваме. Защо се случва това?

В теорията на китайската медицина има обяснение. Според философската концепция y-син лято съответства на елемента "огън", който символизира максималната активност. В човешкото тяло елементите на огъня контролират сърцето, ума и духа. Когато елементът "огън" е в хармония, сърцето на човека е силно и здраво, умът е спокоен и сънят е силен. Ако елементът "огън" губи баланса си, то се проявява възбуда, нервност и безсъние.  През лятото ако има огън в сърцето може да получите хипертония ( високо кръвно).

И как лятна топлина влияе на сърцето? Тъй като този орган се отнася до стихия огън и меридиана на  сърцето сам по себе си е "горещ", излишната топлина може да навреди. Може да доведе до хипертония. По-точно, той уврежда преди всичко перикарда - защитникът на сърцето. Така, че в по-топлите месеци да не се зпали "сърдечния огън", древните китайски лекари съветват да следвате няколко правила: ставам в ранни зори, да се ляга с настъпването на тъмнината,  да се дава на организма и тялото да почива на обяд; да се пият достатъчно течности; да се въздържаме от гняв, да съхраняваме спокойствие  и вътрешна хармония. Профилактично през летния период може да се приема билков продукт Син ан Бао.
И също така - да правят прости и ефективни упражнения. Например, комплекс от Бадуанджин.

Родното място на Бадуанджин е Древен Китай, където комплексът става известен още по времето на династията "Сон". Той достигна върха на популярността вече в наши дни. Неговото важно предимство е простотата, чрез която тази практика може да бъде практикувана от всеки, независимо от възрастта и физическата подготовка.

От позицията на Tрадиционата китайска медицина, най-благоприятното време за лечението на всеки орган и активирането на Ци в съответния канал е периодът на максимална активност на този меридиан. Това твърдение се отнася както за ежедневните, така и за сезонните ритми. Времето за максимална активност на сърдечния меридиан е от 11 до 13 часа, а най-доброто време на годината за укрепване на сърцето е лятото.
Лятото е благотворно за натрупването на енергия, толкова необходима за нас през студения сезон. Ако през един топъл период човек не може да укрепи сърцето си и да натрупа достатъчно енергия, през зимата човек непрекъснато изпитва умора. Следователно, за да се посрещне следващата зима напълно въоръжени - на високо енергийно ниво, е необходимо да се предприемат действия днес. Не пропускайте това благословено време на годината!
Ако човек страда от високо кръвно (хипертония) може да ползвате билков продукт Цзян я ван.  Билковият продукт Цзян я ван е антистресово средство, регулиращо кръвното налягане.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com

Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kiso4ki (2018-06-11) | Author: лечебни билки E
Views: 329 | Tags: безсъние, сърце, лято, нервност, сърцето, високо кръвно, хипертония | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz