Пт, 2021-03-05, 9:13 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Полезни храни
Сигурно сте чували, че едни от най-полезни продукти в ТКМ са чайовете. Има много видове чай: зелен, черен, жасминов чай. В древни времена в Китай богатите хора след хранене са изплаквали устата си с чай. Тогава разбира се, не са се опитвали да обяснят ефекта от гледна точка на науката. Вече в нашето време учените са установили, че чаят съдържа танин, който подобрява еластичността на кръвоносните съдове, предпазва ги от разкъсвания. Чаят съдържа полифеноли, те имат противораков ефект. От всички видове чай, зеленият чай е с най-здравословен ефект. В допълнение, чаят не само укрепва зъбите, но и убива бактерии,  т.к.  съдържа флуорид.
На второ място, това са зърнените храни. Бобовите растения, например, съдържат изофлавони и висококачествени протеини. Изофлавоните са естествени растителни хормони, които се намират само в соята. Овесът, царевицата съдържат голямо количество фибри и имат свойството да поглъщат вода и да набъбват. Ето защо регулират функцията на червата, премахват запека, действат директно върху причината; премахват токсините от червата, пречистват организма.
В допълнение, фибри допринася за катионен обмен, премахва тежки метали, регулира съотношението на калиеви и натриеви йони и свалят кръвното налягане, стимулират усвояването на мастни киселини и производни на холестерола и други органични вещества, нормализират ниво на холестерола в кръвта, предпазват от сърдечно-съдови заболявания. Заедно с това, фибрите забавят абсорбцията на глюкозата, усилват действието на инсулина и по този начин предотвратяват диабета, затлъстяването и помагат за намаляване на теглото.
На трето място, това е червено грозде. В кожата на червеното грозде съдържа така нареченият инверсен спирт. Инверсният спирт е антиоксидант, който предпазва от стареене. Хората, които консумират червено грозде или приемат минимално количество червено вино (в разумни дози), страдат по рядко от сърдечно-съдови заболявания. Съществуват доказателства, че червеното вино намалява риска от внезапен сърдечен арест. Разбира се, ежедневната консумация на червено вино не трябва да надвишава 50-80 ml., иначе се губи положителня ефект  Още по-добре, просто да ядете червеното грозде с кожата.
Четвърто, това са зеленчуците и плодовете. Зеленчуците и плодовете са богати на витамини и микроелементи, които са полезни за здравето - всеки знае това. Но не всеки знае, че не трябва да бъдат изложени на високи температури, ако искаме да запазим витамините. Има обаче изключения. Така че мастноразтворимият ликопен, съдържащ се в домати, може да бъде извлечен само при загряване до определена температура.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-09-22) | Author: билкови E
Views: 229 | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz