Вт, 2018-11-20, 7:42 PMНачало | Registration | Вход

Търсене

Чат

Форма за вход

Shopping Cart

Вашата количка е празна

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
BGtop
Публикаци хранителни добавки
Главно » Статии традициона китайска медицина » Китайска традиционна медицина

Причини за заболяванията според традиционата китайска медицина

Според древните китайци причините за заболяванията попадат в две главни категории: външни и вътрешни. Съществуват шест външни фактора, причиняващи болести: вятър, студ, топлина, влага, суша и огън. Продължителното действие на кой да с от тях предизвиква заболяване. Ето защо в китайската традиция тези шест фактора се наричат „шестте външни причинители на болести". От гледна точка на вътрешния му свят човек е една жива емоционална цялост. Ако настъпи рязка промяна или твърде силна проява на чувства — като например радост, гняв, тревога, замисленост, скръб, страх и ужас, здравето на всеки ще пострада и индивидът ще се разболее. Затова тези седем чувства се наричат „седемте емоционални причинители на болести" и се противопоставят на шестте външни причинители. Ако външните причинители действат съвместно с вътрешните, здравето може да бъде увредено изключително сериозно.

Но все още остава въпросът защо не всички хора, изложени на еднакво силни външни причинители, се разболяват. Отговорът се крие в имунната сила на индивидите, тясно обвързана с нивото на жизнената енергия ци във всеки един от тях. Тъй като нивото на жизнената енергия ци до голяма степен е резултат от начина ни на живот, включващ хранителния режим, съня, упражненията и особено сексуалния живот при мъжете. Да балансираме енергията Ци можем с капсули ци или с еликсир Лао Ли.
С цел подържане на здравето ви предлагаме билкови продукти изготвени по вековни и изпитани рецепти на китайската медицина.

Category: Китайска традиционна медицина | Added by: kisok (2013-09-24) | Автор: билкови продукти
Views: 404 | Tags: емоции, билкови продукти, здраве, болести, хранителни добавки, билки, традициона китайска медицина | Rating: 5.0/1
Общо коментари: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018 | Site managed by uCoz