Пт, 2021-03-05, 9:46 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Време на активност и почивка

Време на активност и почивка

В традиционната китайска медицина (ТКМ) светлото време на денонощието се нарича период на ян, а тъмната се нарича ин период. В нашето тяло, непрекъснато се редуват два процеса: енергичен - ян и материален - ин. Нарастването и намаляването на ин и ян, тяхното редуване са основните условия за развитието и съществуването на нашия организъм.

Ако работният ден приключва около 17-18 часа, то вечерята обикновено е между 19 и 20 часа. Тогава започва процесът на възстановяване и съхранение на енергия, но на практика започва – храносмилането на протеина организма трябва да вземе част от тази енергия. Всъщност, между 19-20 часа е периодът на бъбречна активност, стомахът е във фазата на енергиен спад. Следователно, не може да се осъществи качествено разграждане на протеина.

Какво всъщност става в резултат на вечерното приемане на протеинови храни? Протеините (както и всяка храна, която се приема в този момент) не се усвоява пълноценно, образува се влага. Нарушава се фазата на почивка и покой. Организмът не може пълноценно да трупа енергия, тъй като храносмилането я отнема. През нощта организмът не почива, сърцето бие учестено, човек диша тежко. Всичко това постепенно води до натрупване на умора, която се превръща в хронична умора. Сутрин човек става муден, разбит, подут. За да бъдете бодри пиете кафе, силен чай, пуши, все повече се попада в кръга на ред болести и ранна старост. Също така, храносмилането във вечерните часове, преразпределяйки енергията и кръвта в тялото, засяга работата на бъбреците, които са активни по това време. Трябва да помните, че когато един орган и неговата функция са активни, другите органи и функции са в състояние на покой. Нарушаването на правилата, което произтича от този принцип, може да е причина на много нарушения, такива като бъбречна недостатъчност образуване на камъни в бъбреците, диабет и др. Ако не можете да спазвате тези препоръки периодично можете да приемате билковия продукт капсули ЦИ

Традиционата китайска медицина препоръчва най-голяма порция храна да се яде около 9 часа сутринта, когато стомахът е "пълен с енергия и кръв" произвежда стомашен сок, който подобрява храносмилането и разграждането на храната. След това към храносмилането се присъединява панкреасът. След 10 часа панкреасът има максимална активност. Времето между 9-10 часа сутрин е най-благоприятният момент за храносмилане, когато не се нарушават други процеси. Увеличеното количество на слънчева енергия, според резонансовото разпределение в организма, "разпалва храносмилателния огън" до максимум. Това са точно тези процеси, които са необходими за тънките черва. Следващото хранене, не много обилно и лесно смилаемо, може да се направи между 15 и 17 часа. Тогава нашите биоритми напълно ще съвпадат естествените природните и ние ще бъдем здрави и пълни с енергия. Това е така защото в този случай функциите на нашето тяло ще съответстват на процесите, протичащи на Земята. В този случай, ритъма на функционирането на организма задават външни условия, а не обратното.
Например билковият продукт Сяо Ши Бао е средство на традиционата китайска медицина от серията препарати подобряващи храносмилането. Билковият продукт спомага за нормализиране на храносмилането, оздоравява далака, помага при хронически гастрит, укрепва стомаха.

Също така е полезно да знаете, че:

• Най-доброто време за лечение на всеки орган - това е сезонът на най-високата му активност: Пролет - черен дроб, лятото - сърцето, зимата - бъбреците, есента - белите дробове, между сезонието за стомаха.

• Поддръжка на слаби органи се осъществява в периоди на противоположна активност: сърцето - през зимата, бъбреците - през лятото, през есента - черния дроб, белите дробове - през пролетта.

• Не трябва да се стимулира орган, което е силен по природа: според закона на антагонизма, той ще потисне още повече слабите, функционално свързани помежду си органи. Например, стимулирането на бъбреците допълнително ще потисне отслабеното сърце, а стимулирането на сърцето ще потисне слабите бъбреци. 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com

Тел: +359 886 031 394
Светлана

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-07-25) | Author: билкови E
Views: 273 | Tags: храносмилане, хранителни добавки, активност, хронична, умора, енергия, билкови, далак, Ци, билки | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz