Пт, 2021-03-05, 9:45 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Взаимовръзката между петте Стихии и органите

В цикъла на пораждане всеки елемент активира следващия и стимулира развитието му. Дървото гори и се появява огънят. След горенето остава пепел, която наторява земята. Земята съдържа минерали, от които се добива метал. Когато металът се нагрее и охлади, по него се появяват капчици вода в резултат на конденза. Така металът създава вода, а водата помага за растежа на дърветата.
В обратния цикъл елементите се контролират един друг. Дървото пробива земята и черпи хранителни вещества от нея. Земята всмуква водата и като стена пази от наводнения. Водата гаси огъня и контролира разпространението му. Огънят топи метала, а металът реже дървото. В природата дървото контролира земята, а в човешкото тяло черният дроб възпира далака, ограничавайки го по един балансиран начин. Но ако черният дроб стане прекалено активен, то далакът ще е подложен на голям натиск и в организма ще се появи дисбаланс. За черен дроб препоръчваме билков продукт Сяо яо, за далак капсули Ци..
Ако един от елементите (или орган в човешкото тяло) е твърде слаб, то той може да се окаже под контрола на възпиращия го елемент. В човешкото тяло, ако далакът е прекалено активен, то той ще се „обърне" срещу черния дроб. Свръхактивният далак ще произвежда топлина и влага, с които организмът няма да може да се справи. Това от своя страна ще „нагрее" черния дроб и жлъчката няма да е в състояние да регулира жлъчната секреция в резултат, на което ще се появи заболяване. При проблеми с жлъчката препоръчваме Драконова жлъчка.

При отслабени бъбреци и през студените месеци се препоръчва билков продукт Лю вей, който нормализира работа на отделителната система.
За контакти

Тел : +359 886 031 394
Билкови продукти
 
 
 
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2021-01-08) | Author: билкови E W
Views: 18 | Tags: белидробове, билковпродукт, настинка, #билкoви_продути, чинжеду, бъбреци, #коронавирус, ливест, Вайда, далак, добавки, билки, ковид, ТМК, бронхит, температура, традиционна китайска медицина, вирусни, инфекции, хранителнидобавки, фарингит, здраве, еликсир, простуда, билкови | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz