Пт, 2021-03-05, 8:27 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

черен дроб
Пролетта според традиционната китайска медицина е времето, когато е най-активен черния дроб и жлъчката. Затова, по това време на годината настъпва пик на активност на този орган. В традиционната китайска медицина (ТКМ) ролята на черния дроб не трябва да бъде подценена. В трактата за жълтия император пише, че той е органа, от който зависи емоционалното ни състояние. Ако черния дроб страда човек и  става податлив на депресии, нервни изблици, неврози. В книгите по традиционна китайска медицина пише, че черният дроб е "командирът на армията, който разработва стратегията и работата на другите системи". Следователно, работата на жизнено важни системи  и органи на нашия организъм зависи дали чернодробната функция е добра. Днес е установено, силното влияние на черния дроб върху способността човек да планира добре живота си. Пролетта е най- подходяща за профилактика на черен дроб например 1 път в годината може да приемаме Сяо яо. Виждаме, че основните функции на черния дроб са много:
• Първо той осигурява свободно движение Ци: Според традиционата китайска медицина черния дроб отговаря заефективното движение, разпространение, циркулация на енергията Ци в цялото ни тяло.
• Много съществена е функцията му да регулира емоционалната активност. Установено е, че при нормалната циркулация на Ци човек има добро настроение, бързо мислене, той се намира в състояние на комфорт и баланс не изпада в депресивни и нервни състояние дори в стресова атмосфера. Доказано е че е  в състояние добре да контролира емоциите си. Китайската традиционна медицина смята, че черният дроб определя емоционалната и умствена дейност на човек.
• Много важна функция на черния дроб, която не е за подценяване е да стимулира работата на храносмилателната система.
• Черният дроб активизира работата на жлъчния мехур. Ако имате и страдате от киселини в стомаха трябва ви профилактика на жлъчка и черен дроб.
• той съществено влияе върху менструалния цикъл и овулацията при жените и еякулацията при мъжете, подобрява репродуктивните функции.
Функция на черния дроб е да извежда всички вредни токсини от организма.
• Черният дроб има важна задача да съхранява кръвта: тази функция показва, че черният дроб съхранява кръвта, определя и обема на кръв, предотвратява развитието на кървене. Кръвта в тялото на човек се формира от хранителните вещества на водата и храната като затова помага далака и се съхранява в черния дроб. Поради тази причина, в древни трактати за Жълтия императо се споменава, че черният дроб е"склад за кръв" или "море от кръв".
• Друга важна функция на черния дроб е да регулира обема на кръвта: Известно е, че при нормални условия обемът на кръвообращението в различните органи и системи от тялото е постоянен, но може да се промени, ако се променят техните физиологични нужди.
Ако черният дроб не съхранява добре кръвта, това може да се прояви с различни кръвоизливи.
през пролетта зада се подобри работата на черния дроб често трябва да слушаме музика на стихия дърво. Черния дроб обича киселия вкус, но не трябва да се прекалява. В хранителния режим при чернодробни проблеми трябва да консумираме риба, заешко и птиче месо. Препоръчва се консумирането на фурми, черни дървесни гъби, култвирани печурки, бобови култури, семена на коикс. През пролетта зада работи добре черния дроб трябва да се ляга не по късно от 23 часа. Най активен е меридиана на черния дроб през ноща между 1-3 часа през ноща. От древни времена хората са знаели: застоят е перфектна основа за развитието на много заболявания.
Поради всички тези причини е необходима профилактика на черния дроб през пролетта с билков продукт Сяо яо.
При по-сериозни проблеми и възпалителни процеси в черния дроб традиционата китайска медицина предлага следната програма:
Първи етап прием на капсули Ху ган в продължение на месец.
Втори етап прием на Сяо яо и капсули Ци в продължение на месец.
Трети етап Еликсир лао ли -12 дни.

За контакти:
Тел 0886031394
Email: bilkite1@gmail.com
http://bilkite.ucoz.com/index/khranosmilane/0-4
 
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-04-17) | Author: билкови E
Views: 255 | Tags: пролет, китайска медицина, киселини, депреся, чернодробни, черен дроб, цироза, далак, традиционната китайска медицина, неврози | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz