Пт, 2021-03-05, 8:59 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Черен дроб кралица на емоциите - профилактика и лечение през пролетта
Студът се заменя от топлина, а в природата всичко постепенно се преминава към движение. В началото на пролетта, според традиционната китайска медицина, черният дроб и жлъчката се активират. Това може да се прояви в обостряне на хронични заболявания на тези органи или симптоми като замайване и зачервяване на очите, звънене и претоварване в ушите, чувство за пълнота на страните и горчивина в устата, неврози, постоянни главоболия (мигрени) и колебания в кръвното налягане.
Днес, приятели бихме искали да се докоснем до орган като черния дроб, който, според концепцията на  китайската традиционна медицина, е по-активен в нощния интервал от 1,00 ч. до 3,00 ч. ако вземем предвид ежедневния цикъл. Оттук и чернодробните колики, най-често възникващи по това време, и нощни кошмари, и др.. Ако разгледаме годишния цикъл, то черният дроб през пролетния период е най-чувствителен към промени във външната среда, податлив на заболявания, включително и предписването на лечение през пролетния период, позволява максимално въздействие върху черния дроб, върху една или друга от неговите функции. Ефектът върху черния дроб през този период от време ще бъде с максимален терапевтичен ефект и максимален резултат.
За тази цел в китайската традиционна медицина има специални билкови препарати, които се препоръчват да се приемат през пролетта с превантивни, профилактични и терапевтични цели. Разбира се, това не означава, че билковите продукти в друго време на годината няма да имат ефект. Това е погрешно схващане. Билковите продукти по всяко време на деня и годината оказват влияние. Само през този период от време се постига максимална ефективност. Тук трябва да се отбележи, че по това време чернодробните заболявания се проявяват активно или се влошават в хронични форми, тъй като през пролетта черният дроб е най-активен.
Например, може да има изразени симптоми на вирусен хепатит, "спящ" преди, токсичен хепатит. Явленията на застой на жлъчката могат да се засилят, при приемане на мазни храни може да се появи горчив вкус в устата. Често пациентът  смята  това за липса на витаминни, но изследването често показва  например, увеличаване на размера на черния дроб, структурата на тъканта му. За лечение на заболявания като застой на жлъчката на фона на нервния стрес или диетични нарушения, както и вирусен хепатит, токсичен хепатит, особено на фона на злоупотребата с алкохол, най-подходящ е билковия продукт Ху ган. Този билкови препарат на традиционата китайска медицина може да се припише към групата хепатопротектори от гледна точка на западната медицина. Името му говори само за себе си. От китайски език той се превежда като „Лекарството, което защитава черния дроб“.
"Kарвипар" За кого е ? Билковият продукт се използва за нормализиране на работата на храносмилателния тракт и жлъчната система, както и при лямбиоза и описторхоза.
Какво прави? Естествените съставки в билковия продукт "Карвипар" подобряват качеството на функционирането на черния дроб и жлъчните пътища. Разреждат жлъчката и подобряват оттичането й, предотвратявайки образуването на камъни. Активни съставки на "Карвипара" спомагат за премахване на алергичните прояви (сърбеж, парене, кожни обриви), подобряване на храносмилането, намаляват ферментационните процеси в червата. Предотвратяват проникването на паразити в човешкото тяло и насърчава тяхното изхвърляне.
Билковият продукт Сяо яо се препоръчва в случай, че е необходимо нормализиране на функционирането на черния дроб и стомашно-чревния тракт, за премахване на киселини и горчивина в устата, болки в черния дроб, алергични прояви (сърбеж, парене, кожни обриви). За защита на черния дроб, когато е изложен на алкохол, вредни вещества, различни токсични продукти. За профилактично почистване на черния дроб, особено при различни видове интоксикация. За тези, които са претърпели операция за отстраняване на жлъчния мехур, които се нуждаят от корекция на метаболитните процеси.
Съставките в билковите дражета "Сяо яо" помагат за облекчаване на нервното напрежение, свързано със застой в черния дроб. Те подобряват функционирането на черния дроб, жлъчния мехур, нормализират процесите на синтез на ензими и храносмилателни сокове. Компонентите на лекарството ефективно премахват безпокойството и безсънието и нервността.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com/

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-03-24) | Author: билкови E W
Views: 251 | Tags: черен дроб, имунитет, лечение, паразити, билкови продукти, пролет, традиционна китайска медицина, здраве, безпокойство, безсъние, стомашно чревен, нерви, жлъчка, билки, застой, сяо яо | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz