Пт, 2021-03-05, 8:41 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Ци - диханието на вселената

Единственият начин да се разбере какво е Ци, е да се почувства. Ци" това е ефир, енергия, въздух, дихание, жизнена сила и др.

Счита се, че всичко съществуващо във вселената се ражда естествено благодарение на сливането на Ци, Небето и Земята, явленията произтичат в резултат от движението и изменението на Ци. Ци - това е „диханието на вселената".

Ци е енергията в основата на вселената и всичко в нея съществува благодарение на движението и превъплъщенията й.

В китайската традиционна медицина Ци е жизнената енергия, която протича по меридианите и достига до всеки орган и част на тялото. Енергията Ци е като водата, която тече. Ако водата е в достатъчно количество и тече безпрепятствено в руслото си, няма наводнения или суша. Същото е и с Ци в човешкия организъм ако се движи свободно и безпрепятствено от необичайни ситуации. Тогава човек е здрав и жизнен енергията по мередианите тече.

Но ако в реката падне дърво, ще се появи преграда. В началото тя няма да попречи на водата да продължи да тече, но с времето по преградата ще започнат да се натрупват листа, клони и ситуацията ще се влоши, ако не се промени нещо. Застоят на водата ще доведе до размножаването на бактерии, и ще се наруши местната хранителна верига. Това ще предизвика уничтожаване на растителността, а насекомите и животните ще загубят естествената си среда на живот.

Този процес е може да възникне и в човешкия организъм. Движението на Ци също ще бъде затруднено и блокирано и няма да може да достига до някои части на тялото.

То може да е едва забележимо нарушение на енергийния поток или по същественото увреждане. Този дисбаланс в традиционната Китайска медицина се определя като заболяване и задачата на лекаря е да го отстрани. Премахването на препятствията по пътя на Ци става с различни методи — билколечение, масаж, акупунктура, и др. Можем да пречистим организма от токсини, бактери и паразити в чревната система с билкови продукти Карвипар и Прогелвит. След като се отстрани падналият ствол на дървото, водата започва да тече нормално, постепенно се възстановява равновесието и тя се пречиства.

Същото се случва и когато се възстановят нормалният поток на и равновесието в тялото - организмът сам се справя с болестта и оздравява.

Ци в човешкия организъм се разделя на първична, подхранваща , защитна и съвкупна.

Първичната Ци се образува от вродената квинтесенция Дзин, която човек получава от родителите си. Първичната Ци стимулира функцията на вътрешните органи и тъкани. Колкото е по-богата и активна първичната Ци, толкова по-здрав е човек и рядко боледува.

Подхранващата Ци се образува от храната и водата и циркулира по меридианите. За едно денонощие тя прави един пълен кръг в организма. Основната й функция е да подхранва всички органи и тъкани в тялото.

Защитната Ци също се образува от храната и водата, но тя се движи извън меридианите. Основната й функция е да пази организма от външните болестотворни фактори. Защитната Ци контролира отварянето и затварянето на порите по кожата, овлажнява я, регулира температурата, затопля вътрешните органи.

Съвкупната Ци се образува при съединяването на вдишвания въз­дух с приетата от храната и водата Ци.
За контакти:
Тел : +359 886 031 394
Email: bilkite1@gmail.com
Билкови продукти
Http://Bilkite.ucoz.com
 Source: http://bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2020-02-08) | Author: билкови E
Views: 181 | Tags: Ци, токсини, енергия, стомашна, мередиани, билкови продукти, стомашно чревни, добавки, билки, чревна, традициона китайска медицина, билков продукт, организъм, здраве, карвипар, чакри, органи, паразити, билколечение, вода | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz