Пт, 2021-03-05, 9:08 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Есен - енергия на метала
Според теорията на у-син (на петте елемента), през есенния сезон енергията на Метала е най-активна. Тя се характеризира с качества на сухота и студ. Дърветата хвърлят листата, растенията хвърляйки семена си изсъхват, животните се подготвят за зимен сън или натрупват мазнини, природата се подготвя да оцелее през зимата, енергията се съхранява и не се ползва напразно. Много хора забелязват, че кожата започва да изсъхва на есен. Това се дължи на сезонното въздействие на доминиращата енергия. Цялото тяло на човек изпитва липса на топлина и влага и за да ги запази настъпва свиване на порите, кръвоносните съдове, вътрешните органи. През есента тялото трябва да съхранява топлината и влагата. През есения сезон белите дробове и дебелото черво (сдвоеният янгов орган на белите дробове) са максимално активни, а черният дроб и жлъчният мехур имат най-малко енергия. Според възгледите на ТКМ дебелото черво е най-важният орган за поддържане на имунитета. Черният дроб контролира сухожилията, белите дробове контролират кожата. И за да поддържаме здравето през есенния период, се нуждаем от плавни разтягания на тялото, дихателни практики и разходки, за да активираме белите дробове (даоистското ходене е много подходящо), масаж на корема, потупване на белите дробове и цялото тяло. Масажът на тялото с масла перфектно стимулира метаболизма, омекотява, подхранва, задържа влагата в кожата. Контрастните душове за тялото също имат отличен ефект върху имунитета. Метаболитните процеси в кожата се стимулират, съдовата гимнастика поддържа сърцето. Традиционната китайска медицина препоръчва да започнете с краката, мийте ги със студена вода, след това с гореща и така три пъти. Завършете с гореща вода. И така три дни, след това добавете ръцете си, лицето после стомаха и цялото тяло.
За съхраняване на енергията в тялото и повишаване на имунитета препоръчваме билков продукт Велико възстаноявяване или еликсир Лаоли. При кашлица препоръчваме еликсир Ке лин.
За контакти:
Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-09-21) | Author: билкови E
Views: 192 | Tags: кашлица, есен, жлъчката, енергия, еликсир, кожа, традиционна китайска медицина, право черво, простудни, черен дроб, жлъчния мехур, вируси, бял дроб | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz