Пт, 2021-03-05, 8:44 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Хипертония

Хипертонията се разглежда от съвременната медицина като самостоятелно заболяване. Източните лекари стоят на позицията, че в една цялостна система, която представлява човек, никоя структура не боледува "отделно" от другите. Така че, никой от симптомите не може да се разглежда изолирано от другите. И, от гледна точка на източния лекар, покачването на кръвното налягане е просто симптом, издигнат от съвременната медицина до ранг на болест.

Състоянието, което в съвременната медицина се нарича хипертонична болест, според традиционната китайска медицина предполага наличието не на едно, а на редица заболявания. Повишаването на кръвното налягане в този случай не се отличава от редица други, не по-малко важни симптоми. Следователно, лечението трябва да бъде насочено не само към стабилизиране на кръвното налягането, но и към елиминиране на причините. Източните лекари също използват европейската медицина, но само в спешни случаи, когато кръвното е много по-високо от нормалното.

Източните лекари утвърждават, че нивото на кръвното налягане директно зависи от работата на вътрешните органи. Представете си, че човек е прекалено емоционален, често се изнервя. На емоционалния стрес, първа реагира "чернодробната система". Според възгледите на традиционната китайска медицина функцията на вегетативната нервна система е свързана с функционирането на черния дроб. Едно от най-важните положения на китайската медицина - "Черният дроб е отговорен за плавния поток на Ци (Чи) в тялото на организма".

При пристъп на гняв и невроза лицето на човек се зачервява, очите са пълни с кръв, има усещане на "прилив" към главата, има  главоболие. Това се случва, защото голямо количество кръв се преразпределя към главата и горните части на тялото. На езика на китайската медицина ситуацията може да се опише по следния начин: "Ци на черния дроб се издига нагоре". В това състояние задължително се покачва и кръвното. Ако емоционалният стрес не продължава дълго, компенсиращите механизми се справят и нормализира тонуса на съдовете. Но ако психо травматичната ситуация продължава по-дълго време, се развива хипертонична болест.

Липсата на движение, суровите и студените по природа продукти или мазните сладки храни, напрегнатата умствена работа и преумора водят до факта, че тялото губи способността да преработва храна качествено и и правилно да разпределя хранителните вещества и вода до органите. Човек бързо се измаря, чувства слабост, тежест в тялото, напълнява. При хората с наднормено тегло лесно се нарушава тонуса на кръвоносните съдове, повишава се нивото на кръвното налягане, нарушава се баланса на липидите в кръвта, който, наред с други неща, създава предпоставки за настъпване на атеросклероза.

От гледна точка на китайската традиционна медицина, на нивото на кръвното налягане може да повлияе  "изтощението на кръвта", което може да се случи, например, в резултат на остра или хронична загуба на кръв, когато организма на тялото рефлекторно преразпределя кръв на горе за хранене на мозъка  "под налягане". Същественото влияние върху нивото на кръвното оказва хормоналния фон, за който в представите на китайската медицина отговаря "бъбречната система".

Освен тези фактори в съвременния живот има много други, които могат да предизвикат хипертония: заседнал начин на живот и неправилна диета, прекомерна консумация на алкохол и особенно стресовите ситуации. Например ако човек, който в младостта си е свикнал да живее "с високо ниво на адреналин", трябва да е готов за това, че на средна възраст има висока вероятност да развие хипертония. Ароматерапията спомага за сваляне на високото кръвно и предпазва от поява на хипертония.
На хора с високо кръвно (хипертония) препоръчваме прием на билков комплекс. Не трябва да се употребява алкохол, сол и цигари и да се контролира теглото.
Препоръчваме за първи етап следните билкови продукти: Драконова жлъчка - 10 дни и билков продукт Цзин ю  при висок холестерол и аромапръчици за високо кръвно. 20-30 дни.
Втори етап: билков продукт Цзян я ван и Сяо яо и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите. 20 - 25 дни.
Трети етап: еликсир Лао ли - 10 дни и ароматерапия със свещи за високо кръвно и за успокояване на нервите.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-09-25) | Author: билка E W
Views: 401 | Tags: стрес, ароматерапия, билка, традициона китайска медицина, билки, хипертония, ткм, нерви, здраве, високо кръвно | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz