Пт, 2021-03-05, 8:37 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Какво трябва да знаем за черния дроб
От гледна точка на традиционната китайска медицина (ТКМ) функционирането на черния дроб в човешкото тяло прилича на работата на диспетчер. Да Натрупва, съхранява, разпределя и наблюдава за разпределението - това е основната задача на черния дроб. По-специално, според традиционната китайска медициначерният дроб трябва да натрупва и съхранява кръв. Да следи, че всички органи и тъкани имат достатъчно количество циркулираща кръв. Задачата не е лесна, ако считаме, че нуждата ни от кръв зависи от времето на деня, натоварването на тялото и т.н. Така че, ако черният дроб не е съхранил достатъчно кръв, човек може да почувства замаян, ако мускулите изискват кръв, но това не е достатъчно - са възможни гърчове, изтръпване на ръцете и краката. При жените менструацията става оскъдна или даже отсъства. Също толкова важна част от работата на черния дроб е контролът на циркулацията на енергия (Ци). Когато енергията циркулира свободно, човек лесно преодолява стресовите ситуации, и е в балансирано състояние. Но всяко посегателство върху свободата на това движение ще се прояви външно, и преди всичко - емоционално. Нюансите на палитрата от емоционални смущения могат да бъдат диаметрално противоположни: от депресия (рев, нервност, тъга, неясна тревожност) до крайно възбуда (гняв, раздразнение, неспокоен сън с изобилие от сънища, вълни в очите, замаяност). Проявите зависят от това, какви процеси се случват в черния дроб: има застой на Ци или обратно, наблюдава се хиперактивност. Обратният процес също е възможен: ако човек е подложен на стрес за дълго време, изпитва емоционален стрес, тогава ще настъпи емоционален срив, който ще доведе до нарушаване на свободното движение на енергия Ци. Черният дроб не само е отговорен за циркулацията на енергия, но и регулира като цяло всички процеси на циркулация в тялото. Както казват китайските лекари, "необходимото вдига, ненужното спуска". Плюс - участва в процесите на храносмилането, ръководи процеса на секреция и отделяне на жлъчката.
Ако черният дроб прехвърли гнева си върху далака, се забелязва  подуване на стомаха, диария и други признаци на нарушен транспорт на хранителни вещества, не добра абсорбция на храната. В този случай, раздразнителност, депресия и изблици на гняв няма да ви накара да чакате - всичко това показва сзастой на Ци в черния дроб. Зачервяването и честата сълзивост в очите показва, че черния дроб се нуждае от профилактика. Зачервяването и честата сълзивост в очите според традиционната китайска медицина показва, че черния дроб се нуждае от профилактика.
Какво може да предпази черния дроб - например популярния с билков продукт Сяо яо.
За възстановяване на функцията на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища, нормализиране на състава на жлъчката може да помогне билковият продукт Ху ган. Билковият продукт Ху ган се използва се при лечение на вирусни и хронични хепатити, инфекциозни заболявания на черния дроб, цироза на черния дроб, дисфункция на жлъчния мехур, обостряне на хроничен холецистит, при отравяне.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-02-02) | Author: билкови E W
Views: 205 | Tags: депресия, сяо яо, традиционна китайска медицина, гняв, здраве, билки, стрес, билки. билкови продукти, емоции | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz