Пт, 2024-04-26, 3:21 AMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Статии - билки на традиционната китайска медицина

Характеристики на храненето през зимния сезон в според традиционната китайска медицина.
Характеристики на храненето през зимния сезон в според традиционната китайска медицина.

През този сезон е полезно да се използват такива млечни продукти като: масло, мляко, бели сирена. За да съхраните Ян се препоръчват супи с месо и риба.
За да натрупате Ин енергия
1. трябва да спите повече
2. Рано да си лягате  и късно да ставате.

 

Зимният сезон е свързан със соления вкус и бъбреците. Този вкус през зимата е изобилен, така че можете да не консумирате сол. Но тъй като соленият вкус - е вкусът на Бъбреците, също е невъзможно без сол. Солта трябва да присъства и всичко, което съдържа сол, ще даде енергия на бъбреците. Мариновани краставици, всички туршии са полезни през този сезон. Каналът (меридианът) на Бъбреците преминават по долните крайници и Бъбреците се отварят в ушите. Зимата е сезон на бъбреците и за да се предпазват, се препоръчва долната част на тялото да е на топло, особенно в долната част на гърба, коленете и петите .Основните вкусове на зимния сезон, които са полезни и подхранват Ин, са сладък вкус, киселия и умеренно соления. Препоръчва се черен чай, може да консумирате мед, бобови култури. Не се препоръчват свежи салати т.к. внасят студ и замразени храни.
За профилактика на бъбреците приемайте през зимния сезон Лю вей.
При уринарни инфекции, цистит, бъбречно-камена болест, уретрит, пиелонефрит- Шеншитонг.

За повече информация за хранителните добавки тел : 0886 031394 
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-01-19) | Author: билкови E W
Views: 449 | Tags: Зима, Сол, отделителна система, цистит, уретрит, бъбреци, китайска традициона медицина | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024 | Hosted by uCoz