Пт, 2021-03-05, 8:48 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Лято - според традиционата китайска медицина

През лятото е горещо и за това янската енергията на Ци е силна и разширява кръвоносните съдове на тялото. В резултат на прилив на кръв и ци (жизнена енергия) към повърхността на тялото, човек се изпотява, появява се летаргия и спада апетита. Ето защо е важно и през лятото да пазите здравето си. Но как?  През лятото на всичко бързо расте соковете на небето се разливат надолу, а соковете на земята са издигат. Когато те се срещнат, всичко цъфти и дава плодове. Необходимо е да си лягате късно и да ставате рано. Не се оплаквайте от топлина, по-добре е да направите нещо полезно на открито, релаксирайки и наслаждавайки се, отколкото да сме развълнувани. Това е ключът към доброто здраве през лятото. За да подържате баланса в в организма могат да се приемат профилактично различни билкови продукти. 

Емоционален баланс. През летните жеги  хора трябва внимателно да следят за емоционалното си състояние. Докато те са балансирани и успокоени, те няма да се измъчват топлината. Както гласи старата поговорка: „Спокойният човек, топлината не тревожи силно. " Това е най-добрият начин за прекарване на жегата. Не бъдете алчни за прохлада. Старите хора имат по-малко кръв и ци. През Лятото всички пори са отворени, топлина и потта излизат навън и човекът става уязвим на студения вятър, в резултат се появява болка в ставите, загуба на усещане и парализа на крайниците. Ето защо, човек трябва да бъде предпазлив както от прегряване, така и от свръх прохлаждане. Не спете на пода, под стрехите, изключете през нощта вентилатора. Всичко това ще помогне да се избегне нахлуването на патогени. Една стара китайска поговорка гласи: „ От вятъра се крийте като от стрели". Вашето желание за прохлада по време на сън привлича и болести. Ако студът влезе в тялото, то това води до нарушено храносмилане, коремна болка и чревна слабост. За хранене е по-добре да предпочетете лека и добре усвояема диета, състояща се от зеленчуци, бобови растения, плодове, пъпеши, дини и зърнени храни. През лятото добре освежава динята. Тя е доста питателна и допринася за извеждането с потта на водата и диелектрици (соли). Въпреки топлината, трябва да бъдете внимателни, когато консумирате студени храни, което може да причини проблеми със стомаха и червата, да доведат до стомашни болки, повръщане и слабост в корема. Избягвайте залежали храни, защото бактериите могат да причинят заболявания на храносмилателния тракт, като възпаление на тънките черва (ентерит) и дизентерия. За подобряване работата на стомашно-чревния тракт и далака традиционата китайска медицина препоръчва капсули Ци. Когато работите през жегите телесната топлина няма време за пълно излиза в околната среда и следователно се натрупва вътре, което може да причини главоболие, гадене, слабост в крайниците и дори припадък от топлинен удар. Когато човек работи или върви под горещото слънце разширението на кръвоносните съдове на главата и мозъка може причини главоболие, замаяност или загуба на съзнание. Това е слънчев удар. Заради прекомерно изпотяване в тялото значително намалява количеството течност диелектрици, които причиняват замаяност, жажда, раздразнителност. Това е спазъм на топлината. Всички тези нездравословни състояния са вследствие на топлина. Такива условия могат да възникнат под влиянието на силен вятър.

Лятото е благотворно за натрупването на енергия, толкова необходима за нас през студения сезон. Ако през един топъл период човек не може да укрепи сърцето си и да натрупа достатъчно енергия, през зимата човек непрекъснато изпитва умора. Следователно, за да се посрещне следващата зима напълно въоръжени - на високо енергийно ниво, е необходимо да се предприемат действия днес. Профилактично през летния период може да се приема билков продукт Син ан Бао.
Времето за максимална активност на сърдечния меридиан е между 11 - 13 часа, а най-доброто време на годината за укрепване на сърцето е лятото.!
Ако човек страда от високо кръвно (хипертония) може да ползвате билков продукт Цзян я ван. Билковият продукт Цзян я ван е антистресово средство, регулиращо кръвното налягане.
 

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-05-24) | Author: билкови продукти E
Views: 145 | Tags: лято, билков, повръщане, стомашни, храносмилане, здраве, растройство, сърдечна, традиционна китайска медицина, стрес, билки | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz