Пт, 2021-03-05, 9:40 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Особенности на есенния сезон - традиционна китайска медицина

Есента се намира във фаза противоположна на пролетта. Добре известно е, че през есента и пролетта хората често изпитват психически проблеми и изостряния. Каква е причината за това? Според китайската традиционна медицина през пролетта излишъкът от енергията се натрупва в черния дроб. Черният дроб е отговорен за нервната система, която е претоварена през пролетта. През есента енергията отива в белите дробове, а нервната система точно обратно, започва да страда от изтощение и липса на енергия. От гледна точка на китайската традиционна медицина максималната пълнота и максималната празнота са еднакво вредни за организма. Затова тъгата и унинието в никакъв случай не трябва да се допускат, тъй като те тежко увреждат тялото и организма. Много е благоприятно през есента да се намали жизнената активност, да не се напрягате психически и физически от тежък труд, препоръчва се да се поддържа душевно спокойствието, за да не се стигне до изчерпване на енергията Ци. През есента трябва да работите, да учите и да покажете социалната активност възможно най-спокойно, без да се напрягате силно. За съжаление, целия западен свят живее точно обратното: когато енергията Ян е максимална в природата (през пролетта и лятото), ние се стремим да забавим ритъма си и да отидем на почивка. Когато ин енергията започне да се увеличава и натрупва в природата (през есента и зимата), ние отиваме на работа, гоним срокове по различни проекти, ходим на училище, започваме нова учебна и активна работна година. Ето защо толкова много заболявания и проблеми от физическо, умствено и психическо естество са наследство на нашата цивилизация. В крайна сметка ние постоянно живеем в антифаза, противопоставяйки се на естествения, естествен ход на нещата и енергиите.

От стотици години е известно, че колкото  в природата се увеличава енергията на ин, толкова повече възниква такъв вреден фактор като студ. Обикновено казват, че през есента трябва да се обличате по-топло. Но това не трябва да се прави, защото от гледна точка на традиционната китайска медицина тялото трябва постепенно да се адаптира през есента и да свикне със студа. И ако веднага започнем да се обличаме с топли дрехи, тогава няма да можем да се адаптираме към по-суровия и студен климат на зимата и да натрупваме ин енергия.

Също така е много важно да се пазите от течения. Именно теченията и силно проветриви от вятъра места са най-опасни за здравето през есенния сезон. Крайната препоръка е свързана с ежедневието, тъй като се стъмва по-рано през есента, така че трябва да си лягате по-рано и да ставате рано.
Нашите препоръки за есенния сезон: за поддържане на имунитета можете да приемате билков продукт Велико въстановяване, еликсир Лаочжан, при психическо и нервно напрежение билков продукт Сяо яо или Билков еликсир Ан шен - антистресов.
За контакти:
Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-09-28) | Author: билкови E W
Views: 183 | Tags: хранителни добавки, стрес, ян, нервнонапрежение, есен, китайскатрадционна медицина, билкови продукти, психически, ин, Ци, имунитет, билки, нервни, здраве, енергия, еликсир, билка, антистресов, студ, черендроб, бялдроб, билков продукт | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz