Пт, 2021-03-05, 9:04 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Светът на аромамагията

Светът на ароматите е много разнообразен и има забележителен ефект върху човека. По този начин, познатия аромат е в състояние да ни потопи в приятни спомени, принуждавайки да възстановим подробно в памета си минали прекрасни събития. Приятният аромат може да подобри настроението или да ви помогне да се отпуснете. Не е изненадващо, че чудесните свойства на етерични масла и аромати в продължение на векове се използват за лечение и изцеляване на психически и физически заболявания.

Ароматът на благовонията обгръща всички велики държави и импери от миналото: те са били използвани в древен Египет и древна Гърция, в Римската империя в духовните традиции на Индия и Китай. Древните китайски философи вярват, че всичко в света се състои от два противоположни принципа: ин и ян. Растенията, които служат като източник на ароматни масла, също съдържат в себе си баланс на ин-ян. Например семената на растенията са малък модел на живот, в който всичко е изградено и на принципа на взаимодопълняемост. Земята по отношение на семената е Ян, а водата, която подхранва почвата, е Ин. След появата на кълнове, корените започват да растат, те представляват ин. Надземната част от растенията (издънки, листа) е ян. Цъфтящите цветя са ин и плодовете са ян. Растителните екстракти се извличат от различни части на растението, което на свой ред се отнася до ин или ян. Традиционната китайска медицина (ТКМ) следва правилото, че само чрез разбирането на естеството и природата на етерични масла те могат да се използва ефективно, и да се правят различни композици. В ароматерапията общия принцип на традиционната китайска медицина е следният: за заболяванията ян да използват масла със свойства на Ин, докато Ин заболявания - с свойства на Ян.

Към аромамасла и арома пръчиците от типа ян в Китай се отнасят  бергамот, грейпфрут, лимон, мандарина, сандалово дърво, босвелия, жасмин, канела, смирна, чаено дърво и др. Маслата тип Ин включва ароматни масла от здравец, роза, лайка, иланг-иланг, нероли и др.

За всеки проблем свое решение

От гледна точка на съвременната наука ароматните масла са пречистени растителни екстракти на основата на етерични масла. Те съдържат вещества, които взаимодействат с химическите елементи на тялото. Чрез вдишване в белите дробове молекулите на ароматните масла проникват в кръвта и се пренасят в тялото. По време на масаж полезните вещества се абсорбират през кожата и въздействат върху определени органи и системи на тялото.

Ароматните масла са лесно летливи. При стайна температура аромата на масло бързо изпълва цялата стая. При по-висока температура този процес се ускорява. Вдишването на ароматни масла помага при главоболие, безсъние, промени в настроението, както и при инфекциозни заболявания на дихателната система. Най-честият и най-приятният начин за вдишване на етерични масла е използването на арома лампа. Така се вдишва естественият въздух, въздухът се пречиства и дезинфекцира в помещението, а околната среда се подобрява. Инхалациите са ефективни при вирусни инфекции на горните дихателни пътища, но не са показани при бронхиална астма.

Много ефективни са и арома пръчиците от билкови смеси на растения.

Ароматерапията с аромапръчици и масла оказва добър ефект при простудни заболявания, ПМС, депресия, стрес, безсъние, влошено храносмилане, инфекции, мигрена, главоболие, високо кръвно, кашлица и астма, болки в ставите, артрит. Ароматерапията в китайската традиционна медицина се прилага както при остри, така и при хронични заболявания. Представяме Ви колекция на Ли Уест в областа на аромотерапията.

Предлагаме Ви ароматни билкови пръчици съдържащи комплекс от билкови растения, корени, треви. Те притежават профилактичени свойства.

За масаж се ползват различни ефирни масла. Те  трябва да се използват само след смесване с базовите масла. И само някои от тях, например лавандуловото масло и масло от чаено дърво, могат да се използват в чист вид за масаж. Като базови масла, традиционно се използва масло от сладък бадем, кайсия, масло от пшеничен зародиш, масло от жожоба, масло от гроздови семена, авокадо, зехтин, розово масло, невен и др. Масаж е най-добре, след като се къпе, когато кожата е все още влажна. Такъв масаж е полезен за грижа за лицето, масаж на цялото тяло, загуба на тегло, дисменорея и запек.

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2018-04-03) | Author: билкови _иванова E W
Views: 272 | Tags: кашлица, високо кръвно, артрит, аромапръчици, арома свещи, простудни, главоболие, ароматерапия, арома лампа, аромамасла | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz