Пт, 2021-03-05, 7:43 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Тайни на традиционната китайска медицина
Традиционната китайска медицина има над 5000-годишна история. Един от основните древни принципи натрадиционата китайска медицина е лозунгът "Предотвратяване на болестта" (в превод на китайски език,  буквално означава "превантивно лечение"). „Превантивни мерки“ са мерки, насочени към предотвратяване на всяко негативно събитие, преди неговото възникване в случая профилактика на органи и системи в човешкия организъм. С други думи, традиционната китайска медицина се стреми да "лекува пациента преди да е настъпило заболяването". Основното правило на лечението е да се елиминира причината за заболяването и факторите които го пердизвикват. Терапевтичните правила включват и лечение на пациент със строго съобразяване с неговата индивидуална предразположеност, географско местоположение и време на годината. Традиционната китайска медицина разглежда човека като част от природата и органично цяло. Всички явления на света, включително човекът и природата, се интерпретират като взаимодействие между двете начала - Ин и Ян, които са противоположни аспекти на една реалност.
В нормално състояние, т.е. в здрав организъм, общество и природа, между Ин и Ян трябва да се поддържа тясна връзка и пълно равновесие. Появата и развитието на болестта се разглеждат от китайската медицина като резултат от борбата между защитните сили на организма и разстройството, причиняващо болестта, като проявление на дисбаланса между Ин и Ян. Като цяло, всяко физическо или психическо състояние, при което има излишък в сравнение с приетата норма, се приписва на Ян състояния и недостатъчностатъчността към Ин състоянията.
Основавайки се на принципа на баланса Ин и Ян, основната задача на лечението в източната медицина е възстановяването на нарушения баланс на Ин-Ян и осигуряване на неговата хармония, т.е. рбезпрепятствено протичане по меридианите на енергията Ци. За това за китайските лекари няма болен стомах или болни бъбреци, жлъчка, той вижда цялото тяло едновременно във взаимодействието с частите му и отделните органи и системи. Системата от меридиани, преминаващи през човешкото тяло, има повече от хиляда акупунктурни точки. Чрез повлияване на тези точки, потока на енергията Ци се подобрява и балансът Ин-Ян се възстановява. Това е, което прави традиционната китайска медицина на първо място с помоща на билкови продукти рецептите за които са на хиляди години, с масажи, ароматерапия и иглотерапия.

За контакти:

Email: bilkite1@gmail.com
Тел: +359 886 031 394
http://bilkite.ucoz.com

Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2019-04-03) | Author: билкови продукти E W
Views: 184 | Tags: здраве, bilki, хранителна добавка, традициона китайска медицина, лечебни билки, билкови добавки, ПРОФИЛАКТИКА, билки, билкови продукти | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz