Сб, 2021-04-10, 7:40 PMНачало | Sign Up | Вход

Вход

Търсене

Мини чат

Приятели

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Регистрирани: 0
Каталог статии - традиционна китайска медицина

Грижа за здравето през пролетта
Затопляне на времето, увеличаването на деня и събуждането на природата през пролетта са знак, че енергията Ян расте. За да сме в хармония с естествените процеси, трябва да им съдействаме и да не им пречим. Пролетта е време на мощен метаболизъм, идеално за възстановяване на физическите и душевни сили (препоръчваме антистрес пръчици за ароматeрапия за успокояване на нерви и хранителна добавка Сяо яо).
В организма на човек през пролетта настъпва пробуждане, което пречи на застоя на енергията след Зимата. Затова първо традиционната китайска медицина препоръчва да пречистваме черния дроб и жлъчката с различни хранителни добавки например Прогелвит или карвипар.
Като се разхожда, човек трябва да се потопи в пролетната атмосфера и да я усети.. Това е добър начин за подобряване на настроението.
През пролетта времето е променливо и температурните разлики, особено между деня и нощта, са големи. Със затоплянето се събуждат вирусите и бактериите и започват епидемии. За да не настинем през пролетта, е желателно да се обличаме с няколко ката дрехи и да ги сваляме един по един в зависимост от температурата на въздуха. След дългата зима защитните сили на организма са отслабнали.
През пролетта жизнените сили на организма по принцип растат и това предполага, че трябва да се чувстваме по-бодри и изпълнени с енергия. Но именно през този преходен сезон при много хора се случва точно обратното - те се оплакват от постоянна умора, въпреки достатъчното часове сън. На какво се дължи това? През пролетта се ускоряват обмяната на веществата, кръвообращението и потокът на жизнената енергия Ци в тялото. Но ако някъде в организма има застой, който възпрепятства свободното й движение, се появяват т.нар. пролетна умора и дискомфорт. Затова човек не бива да се преуморява с прекалено много работа, а да отдели достатъчно време за почивка, разходки сред природата и грижи за здравето.
Черният дроб играе много важна роля през този период на събуждане. Според китайската традиционна медицина, черният дроб отговаря за насочването и организирането на енергийния поток в тялото. Ако черният дроб е по някакъв начин неспокоен – поради гняв, депресия или други прекалени емоционални състояния, той не може да организира правилно енергията и тя започва да се задържа. При отслабена жлъчка и черен дроб можем да ползваме Ху ган или Сяо Яо.
Пролетта е време, когато човек трябва да се разхожда из парковете, да вдишва свежия аромат на напъпилите дървета и храсти, да отвори сърцето си и да се освободи от застоялата енергия! Стоенето у дома и изпадането в депресии е против динамиката в природата. Не се поддавайте на гнева и раздразнението.
За  информация:
телефон 0886 031394
E-mail: Bilkite1@gmail.com
http://bilkite.ucoz.com
Категории билкови продукти: Китайска традиционна медицина | Добавено от: kisok (2021-03-05) | Author: билкови E W
Views: 10 | Tags: ин_ян, билки, здраве, билкови, коронавирус, холицистити, жлъчни камъни, чернодробни, депресия, енергия, стрес, болести, лечебни билки, пролет, ковид, нерви, черен дроб, жлъчка, неврози, настинка | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2021 | Site managed by uCoz